KOCAMAZ DEPREM SONRASI UYARDI; “AKKUYU MERSİNLİYE MEZAR OLMASIN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KOCAMAZ DEPREM SONRASI UYARDI; “AKKUYU MERSİNLİYE MEZAR OLMASIN”


 

İnşaat çalışmaları süren Akkuyu Nükleer Sanrali’nin hemen yanıbaşındaki Anamur’a 134 kilometre uzaklıkta meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki deprem yürekleri ağızlara getirirken Büyükşehir Belediye eski Başkanı ve İYİ Parti GİK üyesi Burhanettin Kocamaz’dan “Akkuyu Mersinliye mezar olmasın” uyarısı geldi.

Haber Merkezi

İYİ Parti GİK üyesi ve Mersin Büyükşehir eski belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Anamur’a 134 kilometre uzaklıkta Akdeniz açıklarında meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki deprem sonrası açıklama yaptı.

Deprem ve tsunaminin Mersin’in acı bir gerçeği olduğunu ifade eden Kocamaz, “Ülkemizde aktif 550 fay hattı var. Vatandaşlarımızın yüzde 95’i birinci ve ikinci derece deprem kuşağında yaşıyor. Bilinenin aksine Mersin deprem kuşağında. Kuzeyinde Ecemiş, ortasında Silifke Ovacık, Doğusunda Doğu Anadolu, Batısında Ölü deniz, Güneyinde Ceyhan fay hattı bulunuyor” dedi.

1998 Ceyhan Depreminin Mersin’de bıraktığı etkilerin hafızalardaki  tazeliğini koruduğunu ifade eden Kocamaz, “Mersin için deprem sadece bugün yaşananya da yakın geçmişte yaşadığımız bir olay değil. Arkeologların yaptığı çalışmalarda tarihin çok daha eski günlerinde Mersin’in Soli Pompeiopolis, Olba ve Anemurium antik kentlerinde deprem ve tsunami etkilerinin görüldüğü biliniyor. Yani deprem Mersin’in acı ve bir o kadar soğuk gerçeği. Bu bulgular ışığında Mersin’in zemininin deprem karşısında oldukça riskli olduğunu anlıyoruz. Ekim 2020’de İzmir’de tecrübe ettiğimiz üzere Akdeniz’de yaşanabilecek bir depremin Mersin’e de ağır hasarlar bırakması, kıyı şeridinde ise tsunamiye neden olması kuvvetle muhtemel” ifadelerini kullandı.

 

“AKKUYU TARİHİ BİR YANLIŞTIR”

Bu açıdan Akkuyu Nükleer Santralinin deprem riski yüksek bir alanda inşa edildiğinin görüldüğünü anlatan Kocamaz şunları söyledi: “Sadece deprem değil Akdeniz’de 7 ve üstü şiddetinde bir depremin tsunamiye neden olarak Akkuyu’yu vurabileceği biliniyor. Bu durumda Akkuyu’nun Mersinliye mezar olması kaçınılmaz. Dünya yeni bir enerji çağına, Yeşil Yeni Düzene geçerken; Mersin’e ekonomik verimlilik, çevresel sürdürülebilirlik ve kentsel dirençlilik anlamında son derece yetersiz bir yatırım olan Nükleer Santralin yapılıyor olması Mersinlilere ve Türkiye’ye yapılmış tarihi bir yanlış. Bu sabaha karşı Mersin’de hissedilen deprem vesilesiyle karar alıcıları uyarıyor, Akkuyu Nükleer Santrali yatırımının bir kez daha gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum. Bu vebale daha fazla ortak olmayın!”

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA