AKTAN BOZULAN YOLLARIN TAMİRİ İÇİN PROTOKOL İSTEDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKTAN BOZULAN YOLLARIN TAMİRİ İÇİN PROTOKOL İSTEDİ


 

Aydıncık Belediye Başkanı Ferhat Aktan, MESKİ’nin boru tamiri nedeniyle bozulan yolların Büyükşehir tarafından yapılması protokolünün bir an önce imzalanmasını istedi.

Hediye Eroğlu

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan 2022 yılı Ocak ayı birinci oturumunun dilek ve temenniler bölümünde söz alan Aydıncık Belediye Başkanı Ferhat Aktan, “2022 yılının Aydıncık’ın kanalizasyon probleminin bittiğini,  içme suyu sorununun çözüldüğünü, içme suyu arıtmasının yapıldığı bir yıl olmasını diliyorum” dedi.

MESKİ’nin yapmış olduğu arızalardan sonra bozulan yolların bakım ve onarımın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması ile ilgili protokolün yapılıp hayata geçirilmesi konusunu daha önce görüştüklerini ifade eden Aktan, “Ancak bir türlü onu hayata geçiremedik. Bu ay itibari ile MESKİ tarafından bozulan yerlerin Büyükşehir tarafından yapılması için protokolün yapılıp imzalanmasını rica ediyorum. Yağmur suları ile ilgili şu ana kadar MESKİ’ye bildirimde bulunmadık. Ancak şu günlerde gerçekten çok büyük sıkıntı yaşıyoruz. Özellikle ana arterlerde çok sıkıntılar var. Büyükşehir olması hasebiyle bizlerin görevleri olmamasına rağmen ben bazı çalışmalar yapıyorum. MESKİ’nin bu noktada projelendirip ana sıkıntılı olan noktalara bir an önce el atmasını rica ediyorum” şeklinde konuştu.

Orman dışına çıkarılan alanlarla ilgili tüm ilçelerde sıkıntı yaşandığını anlatan Aktan, “Uymayan yerler ile ilgili vatandaşlarımızın beklentisi var. Bizim Yeni Mahalle’de sıkıntılar var. Orman dışına çıkarılması noktasında  mahalleli bizi suçluyor ama bu kapsamda değil söz konusu alanlar. Yeni Mahalle bölgesinde sıkıntı var. Bir türlü çözemedik. Ek-16 girmeyen alanlar. Vatandaşlara da seslenmiş olayım bölgemiz uymuyor” ifadelerini kullandı.

İlçesindeki cadde ve sokakların sorumluluğunun ilçe mi yoksa Büyükşehir Belediyesinde mi olduğunun hep birlikte belirlenmesini isteyen Aktan, “Cadde Büyükşehir’de, sokak ilçe belediyelerinde ama vatandaş nezninde sorun oluyor. Bu cadde ve sokakların kime ait olduğu hep birlikte belirleyelim” şeklinde konuştu.

 

SEÇER: HANGİ CADDE VE SOKAGIN KİME AİT OLDUĞU BELLİ

Aktan’a cevap veren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise “Ara sokaklar ve 15 metreden küçük metrajlı caddeler size ait. 15 metre üzeri caddelerde Büyükşehir’e ait. Bu kadar basit. Adı cadde geçipte bizim uhdemizde mi ilce belediyesinde mi olduğu yönünde kargaşa olan 13 ilçemizde çok az sayıda böyle tartışmalı yer var. Genelde hangi cadde ve sokağın kimin kime ait olduğu belli. Her belediye başkanı eksiğini gediğini pek ala biliyor” dedi.

Aydıncık’ta her attıkları adımdan Ferhat Aktan başkanın haberinin olduğunun söylendiğini belirten Seçer, “Yani MESKİ’nin çalışma prensiplerini biliyorsunuz. Sizin başkan olarak nezaketinizden dolayı biz zaten sizinde iyi ilişkiler içindeyiz” ifadelerini kullandı.   


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA