ÇİFTÇİNİN ELEKTRİK BORÇLARININ ÖDENMESİ ÖNERGESİNE RET | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇİFTÇİNİN ELEKTRİK BORÇLARININ ÖDENMESİ ÖNERGESİNE RET


 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, AKP Grup Sözcüsü Zafer Şahin Özturan’ın ÇKS üye çiftçilerin elektrik borçlarının Büyükşehir tarafından ödenmesi önergesini gündeme almadı.

Hediye Eroğlu

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi yeni yılın ilk toplantısını Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. Mecliste AKP Grup Sözcüsü Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı çiftçilerin elektrik borlarının ödenmesi Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenmesi için önerge verdi. Konu ile ilgili söz alan Başkan Seçer, “Çiftçilerin elektrik ücretlerinin büyükşehir belediyesi tarafında karşılanması ile ilgili Cumhur ittifakı bir önerge vermiş. Çiftçilerimiz zor durumdan geçiyor. Burada yetki ve sorumluluk Tarım Bakanlığında” dedi. Tarım Bakanlığı’nın çiftçiye 100 milyarlık lira destek olması gerektiğini anlatan Seçer, “Bu önerge bakanlığa gitmesi lazım. Bu bir siyasi önerge. Teknik bir karşılığı yok. Her sene tarım ile ilgili bütçemizi hazırlarız ve onanır. Benim bütcemde böyle bir kalem yok. Bu gider artırıcı bir teklif. Farklı desteklerimiz var. Tarımda önemli destek kalemlerimiz var ancak böyle bir kalem yok. Biz tarımla ilgili görevimizi yapıyoruz. Bu önerge iyi niyetli. Grup sözcüsüne üreticileri sesi olduğu için teşekkür ederim. Buradaki sorunu tespit ettiği için Zafer Şahin Özturan’a teşekkür ederim” dedi.

AKP Grup Sözcüsü Zafer Şahin Özturan ise “Genel Başkanınız Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde Urfa’ya yaptığı ziyarette Urfa’yı bize verin elektriği ücretsiz verelim demişti. Burada sizde işte. Biz iyi niyetle ÇKS’ye kayıtlı çiftçilerin desteklenmesi için önerge verdik. Bence önergemiz kabul edilsin. Komisyona gitsin” şeklinde konuştu.

Tekrar söz alan Seçer ise “Böyle bir uygulamayı 2022 bütçemizi bozacağı için kabul etmemiz mümkün değildir. Bunu iyi niyetli buluyorum. En azından gelen elektrik faturalarının çiftçiyi yorduğunu görmeniz açısından önemli. Yasalar buna cevaz vermiyor. Yoksa gündeme alırdım” ifadelerini kullandı. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA