“AKKUYU’YA DOĞRU GELEN BÜYÜK DEPREMİN HABERCİSİ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“AKKUYU’YA DOĞRU GELEN BÜYÜK DEPREMİN HABERCİSİ”


 

Mersin’de Nükleer Karşıtları Kıbrıs açıklarında meydana gelen depremin Akkuyu’ya doğru gelen büyük depremin habercisi olduğunu belirterek “Nükleer santral inşaatı durdurun” çağrısı yaptı.

Haber Merkezi

Mersin NKP Sözcüsü Uğur Tulay, yaptığı açıklamada Akkuyu'ya 85 kilometre uzaklıkta  meydana gelen 6.4 şiddetindeki depremin  nükleer santrale doğru gelen büyük depremin habercisi olduğunu söyledi. Akkuyu’nun halk sağlığı ve milli güvenlik sorunu olduğunu ifade eden Tülay, “Yetkililere sesleniyoruz.  Akkuyu’da yapımı süren nükleer santral inşaatını derhal durdurun”dedi.

Akkuyu yakınlarında asla olmaz denilen depremlerin bir tanesi ve daha şiddetlisinin 11 Ocak 2022 tarihinde sabaha karşı saat 04.07 de olduğunu ifade eden Tulay, “Bizler deprem ve nükleer santral ilişkisinin ne olduğunu bundan 10 yıl önce Fukuşima’da meydana gelen depremden dolayı biliyoruz ve aynı acıları yaşamak istemiyoruz. Merkezi Akdeniz olan 6.4 şiddetindeki yüreklerimizi ağzımıza getiren bu deprem, bizleri kilometrelerce uzaktayken bile yataklarımızdan fırlattığına göre Gülnar Akkuyu’da nasıl bir hezayana sebep oldu bilinmez. Çünkü bu saate kadar Akkuyu NGS işleticisi Rosatom’un internet sayfasından 31 Aralık yılbaşı kutlaması haberi dışında deprem ile ilgili herhangi bir haber görülmemektedir. Dileriz ki 11 bin işçinin çalıştığı yerde bir işçinin bile burnu kanamasın, bölge halkı zarar görmüş olmasın” ifadelerini kullandı.

 

“SAHİLDE YIKICI BİR ETKİYE SAHİP OLABİLİR”

Yaşam haklarımızı  savunmak adına ve tarihsel sorumluluğumuz gereği bir kez daha hatırlatmayı görev biliyoruz” diyen Tulay, “Akkuyu’da nükleer santral yaptığınız yer, sadece Mersin içindeki fay hattı değil, Mersin’in çevresindeki, Doğu Anadolu Fay hattı, ya da Ecemiş’in uzantısı olan Orta Anadolu Fay hattı , güneyde Arabistan’dan başlayan 1000 km lik bir fay hattı kuşağının etkisi altındadır. Doğal olarak bu bölgede bundan sonra da yaşanması muhtemel  depremler kıyı şeridinden kaynaklı yıkıcı bir etkiye sahip olabilir. Bizler her deprem oluşunda, aklımıza “ya  Akkuyu’da santral çalışıyor olsaydı, ya radyasyon yayılımı olsaydı, ya çocuklarımız zarar görseydi” diye kaygılanmak istemiyor, etkileri gelecek nesillere de yansıyacak bu riske girmeyi akılcı bulmuyoruz” şeklinde konuştu.

 

“HAKLILIĞIMIZ BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI”

Bölgenin deprem kuşağı içinde yer aldığını her defasında dile getirdiklerini anlatan Tulay şöyle devam etti: “Bu deprem nükleer santral karşıtlarının haklılığını bir kez ortaya çıkarmıştır. Akkuyu NGS yerinin deprem bölgesi olmadığını iddia edenlerin gözüne girmesi için 6.4 şiddetindeki deprem 132 kilometrelik mesafede Ecemiş fay hattını işaret ediyor. Siz yetkililere sesleniyoruz olası faciadan dönün! Akkuyuda NGS yaptığınız yer deprem bölgesidir. Nükleer santral ölüm demektir.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA