“RANTIN ÖNÜ AÇILIYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“RANTIN ÖNÜ AÇILIYOR”


 

Haber Merkezi

 

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, Cumhurbaşkanı Kararı ile Mersin ve Ankara’daki bazı alanların orman sınırları dışına çıkartılması meclis gündemine taşıyarak kararın rantın önünü açtığını savundu.

Turan, konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması için soru önergesi verdi.

Dr. Rıdvan Turan soru önergesinde şunları söyledi: ”6/1/2022 Tarihli ve 5085 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Mersin ve Ankara illerinde bulunan bazı alanların orman sınırları dışına çıkartılmasına karar verilmiştir. Bu karara göre Mersin'in Yenişehir ilçesine bağlı Çavak Mahallesi, Mezitli ilçesine bağlı Bozön Mahallesi, Bozyazı ilçesine bağlı Tekmen Mahallesi, Çamlıyayla'ya bağlı Çayırekinliği Mahallesi, Mut'a bağlı Narlı Mahallesi ve Akdeniz ilçesine bağlı Evci Mahallesi ile Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Yenice ve Akçay mahallelerinde bulunan ormanlık alanlar "bilim ve fen bakımından orman olarak muhafazasında hiçbir yarar görülmeyen ve tarım alanına dönüştürülmesi de mümkün olmayan yerler”  gibi değersiz gösterilmek suretiyle ranta açılmasının önü açılmıştır. 

Halbuki, ormanlık alanlar bir ülkenin zenginliğidir. Bir ülkenin orman zenginliğinin belirli çıkar gruplarına rant sağlamasının kabul edilebilir hiçbir tarafı yoktur. Dolayısıyla 6/1/2022 Tarihli ve 5085 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı tekrar gözden geçirilerek iptal edilmelidir.”

 

Dr. Rıdvan Turan önergesinde şu sorulara yer verdi: “6/1/2022 Tarihli ve 5085 Sayılı Cumhurbaşkanı kararı’nın gerekçesi nedir? Cumhurbaşkanı kararı, Ankara ve Mersin’de tam olarak hangi mevki ve konumdaki ormanlık alanların orman vasfından çıkartılmasını kapsamaktadır?

Cumhurbaşkanı kararı’nın Ankara ve Mersin illerine özel olarak çıkartılmasının nedenleri nelerdir?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA