YAPTIKLARINI UNUTTU GAZETECİLERİ KUTLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YAPTIKLARINI UNUTTU GAZETECİLERİ KUTLADI


 

Kentte ki bir çok yönetici, idari, siyasetçi gibi Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de, geçen yıl mecliste gazetecilerin görevlerini yapmasına yönelik engellemelerini, baskıları ve eşitsizliği unutarak, camiayı kutlayıp, başarılar diledi.

HEDİYE EROĞLU

 

Baskı, sansür ve ekonomik dar boğaz nedeniyle zor günler geçiren gazeteciler 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü buruk kutlarken, mesleğimizi yapmakta bizlere zor zamanlar yaşatan idariler, yöneticiler, siyasiler ‘mesajları’ ile kutlama yapmaktan çekinmedi.

Basın çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarını güvence altına alan Basın İş Kanunu'nun 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe girmesi sebebiyle, bu tarihten itibaren kutlanan “Çalışan Gazeteciler Günü” nün 61. yıl dönümü Büyükşehir Belediye Meclisinde de gündem oldu.

Son yıllarda gazetecilerin dövüldüğü, salondan atıldığı, arka sıralara itilerek, görevlerini yapmalarının engellendiği ancak sahipsiz bırakılmaları nedeniyle bu şartları hala devam eden gazetecilere sahip çıkmayan meclis, basın emekçilerinin özgürlüğünden dem vurdu.

 

ENGELLEMELERİ, BASKILARI VE EŞİTSİZLİĞİ UNUTARAK, CAMİAYI KUTLAYIP, BAŞARILAR DİLEDİ

Kutlama konuşması yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de, göreve geldiği  son yılda gazetecilerin görevlerini yapmasına yönelik engellemeleri, baskıları ve eşitsizliği unutarak, camiayı kutlayıp, başarılar diledi.

 Gazetecilerin içerisinde bulunduğu ülke şartlarına da değinmeyen Seçer, “Demokrasilerde basın olmazsa olmazdır ve çok değerli bir denetim organıdır. Parlamenter sistemde kuvvetler ayrılığı prensibi ön plandadır ve basın 4’üncü güç olarak anılır. Yasama, yani meclis, yürütme yani idare hükümet, ve yargı. Tüm bunları denetleyen bir de medya vardır. Hakları ve sorumlulukları önemlidir. Çünkü önemli bir iş yapıyorlar. Basın objektif olmalı ve bağımsız olmalıdır. Kamu görevi yaptıklarının farkında olan, bu sorumlukla hareket eden tüm gazetecilerin kentimizin ve ülkemizin gelişimi için katkılarını sürdüreceğine canı yürekten inanıyorum. Kutluyor, camiaya başarılar diliyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA