KADIN İŞÇİLER İSTEDİKLERİ ZAMMI ALDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KADIN İŞÇİLER İSTEDİKLERİ ZAMMI ALDI


 

Tarsus halinde 150 TL’yi kabul etmeyerek Mersin halindeki gibi 170 yevmiye talebiyle geçen hafta eylem yapan kadın işçiler istedikleri zammı aldı.

Hediye Eroğlu 

 

Tarsus’ta 120 TL yevmiye alan Hal’deki sebze meyve işçileri işverenin yeni yıl için 150 TL yevmiye teklifini kabul etmeyerek, Mersin Hali’nde uygulanan 170 TL’nin verilmesi için geçen hafta eylem yaparak iş bırakmıştı.

Mersin Hali’nde günlük 170 TL yevmiye ve mesai saati ücreti 15 TL olarak belirlenirken Tarsus Hali’nde 120 TL alan işçilere patron yeni yıl yevmiye ücreti olarak 150 TL önermişti. Bunu kabul etmeyen öncülüğünü kadınların yaptığı 400’e yakın işçi eylem yaparak iş bıraktı. Hal içerisinde yürüyüş yapan işçiler, “İşçiyiz, haklıyız, hakkımızı isteriz” sloganları atmıştı. Kadınların 170 TL zam talebi kabul edildi. Zam teklifinin kabul edilmesi üzerine işçiler eylemlerini sonlandırdı.

İşçilerle görüşen Güvencesiz İşçiler Derneği (GİŞDER) Başkanı Abdulselam Kutlu kadınlara taleplerinin kabul edildiğini belirtti. Yaptıkları görüşmelerde Mersin’de uygulamanın aynısının Tarsus’ta da olacağını anlatan Kutlu, “Narenciyeninde, paketlemeninde yevmiyesini belirledik. Adana ve Mersin Valiliği ile beraber protokol yaptık. Bizim amacımız Çalışma Bakanlığının bize vermiş olduğu hak ne ise odur. Siz sakin olacaksınız. Velveleye vermeye gerek yok” dedi.

Kadınların giriş saatlerinin belli ancak çıkış saatlerinin belli olmadığını, bazen geç saatlere kadar çalıştıklarını ve mesai almadıklarından dert yanması üzerine Kutlu,”Bu konu ile ilgili Çalışma Bakanlığı ile görüşeceğiz. Onlar gelir idari cezayı keser” şeklinde konuştu.

Geçen hafta 2 gün Uluslararası Çalışma Örgütü ile Çalışma Bakanlığı’nın getirdiği eğitmenlerden bu konular hakkında eğitim aldıklarını anlatan Kutlu, “İş-Kur’un da bize verdiği yetki budur. Bizim gönderdiğimiz genelgedeki fiyatların altında kimse işçi çalıştıramaz denildi. Şu an Çukurova’da ister bu sektörde ister başka sektörde 167 TL altında kimse çalıştırılamaz” ifadelerini kullandı.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA