AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN MERSİNLİ GAZETECİLERE ‘10 OCAK’ HEDİYESİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN MERSİNLİ GAZETECİLERE ‘10 OCAK’ HEDİYESİ


 

Akdeniz Belediyesi tarafından Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ne (MGC) kazandırılan yeni hizmet binasının açılışı; kent protokolü, siyasiler, bürokratlar, iş dünyası, meslek odaları ve sivil toplum örgütleri ile gazetecilerin yoğun ilgisi altındaki katılımıyla, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde düzenlenen bir törenle gerçekleşti.

Haber merkezi

 

Büyük bir ilgi altında gerçekleşen törene; Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Mersin Baro Başkanı Gazi Özdemir, KKTC Mersin Başkonsolosu Zaliha Mendeli, Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Bedrettin Gündeş, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başkanı Yılmaz Karaca, Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Rüstem Kaya Tepe, Mersin Kent Konseyi Başkanı Ayferi Tuğcu, Mersin Ticaret Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Başkanı Hüseyin Kış, farklı illerden gelen basın meslek örgütü temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

 

TEPE; “BASIN MERKEZİNİ GAZETECİLERE KAZANDIRAN SAYIN GÜLTAK’A TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Akdeniz Belediyesi tarafından Mersinli gazetecilere ve cemiyete kazandırılan yeni hizmet binasının açılışına katılımları nedeniyle kent protokolü ve konuklara teşekkür ederek konuşmasına başlayan MGC Başkanı Rüstem Kaya Tepe; “Kurumsallaşmanın, birlik ve beraberliğin önemli olduğunu her zaman söylüyoruz. Geçen yıl, Akdeniz Belediye Başkanımız Sayın Gültak, Mezitli Cemiyet Lokalimizin açılışında, ‘O zaman biz de size bir basın merkezi yapalım’ dedi. Sağ olsun, işte bugün basın merkezimizin açılışını, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde gerçekleştiriyoruz. Burada mesleğimizle ilgili verimli ve akademik çalışmalar yapacağız. İyi veya kötü günlerinde üyelerimizin yanında olacağız. Hizmet binamızın ihtiyaçlarının karşılanmasına destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyor; merkezi bizlere kazandıran Akdeniz Belediye Başkanımız Sayın Gültak’a bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

 

TGF BAŞKANI KARACA; “ÖRNEK BİR PROJE, MUHTEŞEM BİR ÇALIŞMA”

TGF Başkanı Yılmaz Karaca da konuşmasında, hizmet binasını gazetecilere kazandırmasından ötürü Akdeniz Belediye Başkanı Gültak’a teşekkür etti; Mersinli gazeteciler adına örnek bir proje ve muhteşem bir çalışmanın ortaya çıktığını söyledi. Anadolu Basını’nın ve yerel gazetecilerin zor günlerden geçtiğini de dile getiren TFF Başkanı Karaca; “Sorunlarımızın çözümü için gerek Cumhurbaşkanlığı İletişim Dairesi Başkanlığı ile gerekse de siyasi partilerle görüşmelerimiz devam ediyor. Tabi bu olayı hızlandırmamız, Anadolu Basını’nı yeniden ayağa kaldırmamız lazım. Bir kez daha MGC Başkanımızı ve yönetim kurulunu, ayrıca Mersinli meslektaşlarımı kutluyor, bu güzel binada güzel işler yapacaklarına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

BAŞKAN GÜLTAK; “SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRMENİN GURUR VE MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak da hizmet binasının açılış törenindeki konuşmasında, basının, demokrasinin olmazsa olmaz ayaklarından birisi olduğuna dikkat çekti; siyaset hayatının her döneminde basınla iyi bir iletişim içinde olduğunu ifade etti. Yaklaşık 2 yıl önce, yine bir ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde verdiği sözü yerine getirmenin gurur ve mutluluğunu yaşadığını dile getiren Başkan Gültak; “Gazeteciler Cemiyetimizi her ziyaretimizde adresi değişiyordu. Küçük mekânlarda toplantılar yapmak zorunda kalıyorduk. Oysa cemiyetimizin, basın toplantılarını rahatlıkla yapabilecekleri, siyasileri, sivil toplum örgütü temsilcilerini kolaylıkla ağırlayabilecekleri bir yerleri olmalıydı. Bu nedenle herkesin rahatlıkla ulaşabileceği bir mekân sözü verdik ve binayı hızla bitirdik” diye konuştu.

 

MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR…

Başkan Gültak; hizmet binasının 189 metrekarelik kullanım alanına; avlusuyla birlikte ise toplam 220 metrekare üzerinde bir alana sahip olduğunu da kaydederek; “Artık kent merkezinde gazeteciler cemiyetimizin şık ve güzel bir binası var. Hemen yanda gazetecilerimizin çay ve kahvelerini içip sohbet edebilecekleri yeşil bir bandı var. Otopark sıkıntısı yok. Belediye Meclisimizden, binanın tahsisi kararını oybirliği ile aldık. Bu anlamda tüm Meclis üyelerimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Mersin basınına, imkânlarımız ölçüsünde desteğimiz devam edecek.”

 

ÖZKAN; “MERSİNLİ GAZETECİLERİN BÜYÜK İHTİYACINI DUYDUĞU BİR BİNA İDİ”

Mersin Milletvekili Hacı Özkan da konuşmasında; gazeteciliğin onurlu bir meslek olduğunu ifade etti; mesleğin güzel yanları kadar, zor ve meşakkatli olduğunu da dile getirdi. Özkan; bir esnaf temsilcisi olarak milletvekili seçilmesinde basın emekçilerinin büyük payı olduğuna dikkat çekerek Mersinli gazetecilere teşekkür etti. Milletvekili Özkan; “Gerçekten Mersinli gazetecilerin ihtiyacını çok duyduğu, gecikmiş bir bina idi. Özellikle belediye başkanlığına seçildiğinden beri devasa projelere ve büyük hizmetlere imza atmış değerli kardeşim Akdeniz Belediye Başkanımız Mustafa Gültak’a şükranlarımı sunuyor, kendisini tebrik ediyorum. Akdeniz’in çehresini değiştiren Başkanımız Gültak’a başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

 

VALİ SU; “BASIN ÇALIŞANLARI KAMU GÖREVİ GÖRÜYOR”

Mersin Valisi Ali İhsan Su ise törende yaptığı konuşmada, gazetecilere layık güzel bir hizmet binasının açılışına katılıyor olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. İletişimin, tüm dünyada bugün en önemli konuların başında geldiğinin altını çizen Vali Su; “İletişimin en temel ve en önemli enstrümanlarından bir tanesi de basındır. Dünyada ve ülkemizde, insanların doğru bilgi alması bakımından basın kuruluşları çok önemlidir.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA