MERSİN’DE ORMANLAR GENÇLEŞİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE ORMANLAR GENÇLEŞİYOR


 

Haber Merkezi

Mersin’de Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ormanların gençleştirilmesi çalışmalarında köylülere 16 milyon 455 bin 167 TL ödeme yaptı.

Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, silvikültür hakkında bilgi verildi. Silvikültür; biyolojik ömrünü tamamlayarak kesimlik çağa ulaşmış ormanlarda meşcerelerin devamlılığının sağlanması için kesilerek yerlerine biyotik ve abiyotik tehlikelere karşı sağlıklı ve stabil ormanların kurulmasını, en yüksek miktar ve kalitede sürekli olarak orman ürünleri üretiminin sağlanmasını, ormanın çeşitli ekolojik, ekonomik ve sosyokültürel fonksiyonlarının sürekli ve en iyi şekilde yerine getirilmesini kendisine gaye edinmiştir” denildi.

Açıklamada Silvikültür Şube Müdürlüğü Mersin ili genelinde 2021 yılı faaliyetleri hakkında şu bilgileri verdi: 2 bin 561 hektar alanda tabi gençleştirme,  11 bin 59 hektarda gençlik bakımı, 15 bin 707 hektar alanda sıklık bakımı, 422 hektar alanda budama , 5 bin 211 hektar alanda ilk aralama, bin 153 hektarda ormanların rehabilitasyonu, 437 hektar alanda suni gençleştirme, 3 bin 127 hektar alanda kültür bakımı ve 2 bin 293 hektar alanda endüstriyel bakım çalışması başarı ile tamamlandı. Orman köylülerine yapılan bu faaliyetler için 16 milyon 455 bin 167 TL ödeme yapıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA