YENİ YILDA GÜNDEM YİNE BORÇLANMA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YENİ YILDA GÜNDEM YİNE BORÇLANMA


 

Cumhur ittifakı meclis üyelerinin borçlanma yetkisi vermemesi nedeniyle yılın son günlerinde 2021 yılı borçlanma yetkisi mahkeme kararı ile alabilen Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer yeni yılın ilk meclisinde metro inşaat için borçlanma yetki talebinde bulunacak. MHP’li Topkara, “Teklif komisyona sevk edilir ve burada değerlendirilir” dedi.

Hediye Eroğlu

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi yeni yılın ilk meclis toplantısını Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapacak. Saat 14.00’te yapılacak meclis toplantısında iderelerden gelen 27, komisyondan gelen 8 maddenin görüşülecek. Gündemin en önemli maddesi Seçer’e metro için borçlanma yetkisi içeren teklif oluşturuyor. 3 Ocak’ta Cumhuriyet Alanı’nda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de katıldığı görkemli tören ile temeli atılan metro inşaatını yapımı için daha önce 900 milyon lira borçlanma yetkisi alan Başkan Vahap Seçer meclis üyelerinden 2 milyar 489 milyon 543 bin TL tutarında kredi temin edilmesi için yetki isteyecek. Teklifin komisyonlara havale edilmesi bekleniyor.

 

TOPKARA: “KOMİSYONDA DEĞERLENDİRECEĞİZ”

MHP Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Mehmet Topkara, borçlanma teklifinin metro ile ilgili olduğunu ve yaklaşık 2 buçuk milyarlık bir rakam öngörüldüğünü kaydetti. Daha önce metro ile ilgili 900 milyon lira bir borçlanma yetkisi verdiklerini hatırlatan Topkara, “Şimdi 3 buçuk milyar TL olan proje bedelinin hepsini talep ediyorlar. Daha hak ediş yok, inşaat yok, Bu talebin gerekçesini mecliste anlatacaklardır. Komisyona sevk edilir. Komisyonda değerlendirilir” dedi.

Taleplerinin içerini şu an bilmediklerini ifade eden Topkara, “İdereden gelen teklifin içeriğine bakarak inşaat yapılma durumuna göre bu paralar ödenecektir. Komisyonda inceleyeceğiz ve detayları kamuoyunda paylaşacağız” şeklinde konuştu.

 

“DAHA ÖNCE 900 MİLYON BORÇLANMA YETKİSİ VERDİK”

Sök konusu istenen miktar ile proje bedelinin hepsi istendiğini kaydeden Topkara “İnşaatlarda hak edişlere göre para ödemesi yapılır. Bunun tümünü isteyince sanki bir ayda-3 ayda 5 ayda yapılacakmış gibi bir şey var.  Zamana yayılacaktır diye düşünüyoruz. Tahvil çıkarıp satmayı düşünüyorlar ama bu süreç uzun sürebilir. Ona hazırlık maksadıyla da yapılıyor olabilir. Daha önce krediyi şirket bulacaktı uzun yıllar biz ödeyecektik. Sonra şirket bulamadı herhalde. Daha düşük faizle bulursak biz alalım dediler. İhale onay aşamasına geldi meclisten borçlanma yetkisi almamıştı onu düşünemediler. Sonra 900 milyon borçlanma getirdiler. Biz onun için yetki verdik” diye konuştu.

 

“BÜROKRATLAR DERME ÇATMA PROJE GETİRİYORLAR”

Her şeye engel oluyorsunuz denildiğini ancak bürokrasidekilerin derme çatma projeler getirdiğini belirten Topkara şunları söyledi: “Zamanında düşünemedikleri şeyi son onda getiriyorlar. Biz de bu niye böyle oluyor dediğimizde sıkıntı oluyor. Bürokratın zamanında getiremeyince bizim engel olduğunu söyleyerek örtbas etmeye çalışıyorlar. Şimdi de ona keza; 3 buçuk milyon TL bu projeyi bitirir mi? Nasıl olur onu da gözlemlemek lazım. Artan fiyatlar var. Sıkıntılar var. Biz iyi niyetli olarak bakacağız ve inceleyeceğiz. Biz olumlu bakıyoruz. Biz zamanında metro projesine belki tereddütlerimiz vardı ama şehirde bir şey yapılırsa bizde katkı sunarız ama gerçekleri kamuoyununda bizimde bilmemiz gerekir.”

 

ALATA HALİNDEKİ DÜKKANLARIN SATIŞI YİNE MECLİSE GELİYOR”

Mecliste imar konuları ve çeşitli gündem maddelerinin yanında Erdemli Alata Hal Tesisi’nde yer alan 52 bağımsız bölümün satışı ve satış için Büyükşehir Belediye Encümeni’ne yetki verilmesi teklifi ile

Büyükşehir Belediyesi’nin kurulmakta olan “Elektronik Ücret Toplama Sistemi” ne dahil olmak (kaydıyla) isteyen tüm işletmecilere, Mobil NVR (Kamera Kayıt) sistemi kapsamında ortaya çıkacak söz konusu masraf için destek vermesi; bunu yaparken de sistemin kurulum aşamasında masrafın yüzde 50’sinin hibe olarak belediyece karşılanması, kalan yüzde 50’lik masraf tutarının ise cüzi taksitlerle belediyemize ödenmesi şeklinde borç verilerek destek verilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu ile Ulaşım Komisyonu’na müştereken havale edilen konu görüşülecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA