BAKKALLAR ZORDA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAKKALLAR ZORDA!


 

Arka arkaya gelen zamlar ve sürekli değişen fiyatlar zaten zor durumda olan esnafı ayakta duramaz hale getirirken bir türlü çıkmayan zincir marketler yasası küçük esnafı perişan ediyor.

Hediye Eroğlu

 

Mersin Bakkallar ve Bayiler Odası’nın 2 bin 200 civarındaki üyesi 6 Şubat’ta yapılacak olağan genel kurulda yeni başkanını seçecek. Mevcut başkanı Eşref Tombak’ın da yeniden aday olduğu seçime 2-3 adayın yarışması bekleniyor.

 

“BAKKALLAR GRAMLA SATIŞ YAPAR HALE GELDİ”

Başkan Eşref Tombak gazetemize esnafın içinde bulunduğu durum ile ilgili yaptığı değerlendirmede, sürekli artan fiyatlardan dert yandı. Fiyat artışlarının esnafı bitirerek ayakta duramaz hale getirdiğini anlatan Tombak, “5 kilo yağ 50 liradan 140-150 liraya çıkmış. Esnaf elindeki yağı 70-80 liraya bitiriyor yerine 130 liraya yağ alıyor. Esnaf sattığını yerine koyamıyor. Çoluğunu çocuğunu geçindirmeye çalışan esnaf geçindiremiyor. Mal alımında sıkıntı yaşanıyor fiyatlar anormal. Bakkal ayakta duramıyor. Vatandaşlarda zor durumda. Dar gelirli insanların olduğu yerlerde bakkallar bu defa gramla satış yapar hale geldi” şeklinde konuştu. 

 

YAĞ VE ŞEKERDE SIKINTI VAR

Vatandaşların zincir marketlerde 5 kiloluk yağları bulmada sıkıntı yaşadığını anlatan Tombak, “Zincir marketlerde 1 ve 2 kiloluk yağ bulunuyor 4 kilolukta satılıyor yor ama 5 litrelik yağ bulunmuyor. Bir ara o 4 kiloluk yağlarda yoktu. Zaman zaman şekerde sıkıntı oluyor. Bu işlere artık aklımız ermiyor. Bakkal 5 kiloluk yağı bulsa bile o fiyata zaten satamıyor. Zincir markette 100 lira ise bakkalda 90 lira olsa vatandaş gelip bakkala sormuyor bile. Ancak zincir markete gittiğinde fiyatı bile sormuyor” dedi.

 

EN BÜYÜK SIKINTI ZİNCİR MARKETLER

Bakkalların en büyük sıkıntısının zincir marketler olduğunu anlatan Tombak, “Bunlarla ilgili yasal düzenleme yapılmadı. Yıllarda gittik geldik, hala gidip geliyoruz. Yasa teklifi mecliste komisyonda. Bir türlü çıkmadı. Çıkmış olsa hiç olmazsa yeni açmalar önlenir. Bakkalda iyi kötü geçimine temin eder. Her bölgeye bir bakkalın yanına 2 tane 3 tane zincir mağaza açılıyor. Maalesef sıkıntı. Esnafın hepsi sıkıntıda. Büfecide sıkıntıda. Sattığını yerine koyamıyor” ifadelerini kullandı.

Para kazanamayın esnafın Bağ-Kur primini de yatıramadığını ifade eden Tombak “Esnaf para kazanamıyor çoluğunu çocuğunu geçindiremiyor adam. Bağ-kur pirimi nasıl yatırsın. Yatıramayıp borçlu olunca sağlık güvencesinden yararlanamıyor” 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA