DOĞU AKDENİZ BÖLGESİ İÇİN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DOĞU AKDENİZ BÖLGESİ İÇİN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI


 

Doğu Akdeniz Bölgesinin bugün akşam saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağışın etkisine gireceği bildirilirdi.

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre, Doğu Akdeniz'de beklenen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların, bugün akşam saatlerinden itibaren Kahramanmaraş ve Osmaniye çevrelerinde genellikle kuvvetli ve çok kuvvetli (40-75 kg/m2) olması bekleniyor. Adana çevreleri ile Mersin'in doğusu (Akdeniz, Tarsus, Çamlıyayla, Toroslar) ve Hatay'ın kıyı kesimlerinde (İskenderun, Payas, Samandağ, Yayladağı, Erzin, Belen, Arsuz, Defne, Dörtyol) ise çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması tahmin ediliyor.

Yağışların ayrıca bin 200 metre üzerindeki yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı şeklinde etkili olacağı tahmin edilirken, rüzgarın da etkisini arttırarak bölge genelinde güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Yetkililer, olumsuz hava koşulları nedeniyle meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı ile kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA