ORMANDA YASADIŞI MÜDAHALEYE KARŞI FOTOKAPANLI MÜCADELE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ORMANDA YASADIŞI MÜDAHALEYE KARŞI FOTOKAPANLI MÜCADELE


 

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri kaçak orman kesimine karşı fotokapanlı mücadele başlatarak özellikle ağaçlandırma sahaları ve otlatma baskısının olduğu stratejik noktalara yüksek teknolojik özelliklere sahip fotokapanlar yerleştirildi.

Haber Merkezi

 

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü 2021 yılındaki orman zararlarıyla mücadele faaliyetleri ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, 2021 yılında ormanda yapılan açma ve işgallere yönelik toplam 179 adet farklı yerde 874 bin 906 metrekare alanın infaz işlemi gerçekleştirildiği ifade edildi.

28 adet seviye 1 ve 3 adet seviye 2 gözlem noktalarında 2021 yılında orman sağlığının  izlenmesine devam edildiği ifade edilen açıklamada, 307 adet izinle 119 bin 840 adet küçükbaş hayvana biyolojik bağımsızlığını kazanmış ormanlık alanlarda otlatma izni verildiği kaydedildi. Göçerlerin; Mersin Orman Bölge Müdürlüğü sınırlarında kalan Orman İşletme Müdürlüklerine kış konaklaması için geldiklerinde İşletme Müdürlükleri tarafından konaklama ve otlatma izni verildiğinin ifade edilen açıklamada, konaklayacağı ve otlak için kullanacağı alanların gösterildiği göç esnasında kullanmakta oldukları geçiş güzergâhları için kolaylıklar sağlandığı ve tek bir geçiş izni ile Bölge Müdürlüğü sınırlarından geçebildikleri belirtildi.

 

ÇAMKESE BÖCEKLERİ BİYOLOJİK MÜCADELE SÜRÜYOR

Ormanlara zarar veren çamkese böceğine karşı biyolojik mücadelenin başlatıldığı vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Mücadelede Özellikle çevre dostu çevreye zarar vermeyen ekolojik dengeyi bozmayan, biyolojik mücadele tercih edilmekte.  Zararlı bir böcek türü olan çamkese böcekleri çam ağaçlarının ibrelerini yiyerek zarar vermekte, artım kayıplarına neden olmaktadır. Ancak ağacı hiçbir zaman kurutmamaktadır. Bu kapsamda, 2021 yılı Calosoma Sycophanta üretimi için araziden yaklaşık 2 bin 500 adet çamkese böceği yırtıcısı C. sycophanta ergini toplanmış, üretim yapılmak üzere Davultepe üretim laboratuvarına getirilmiştir. Üretimi 20 bin adet planan C. sycophanta ergin larvaları çamkese böceği zararı görülen bölgemizin ormanlık alanlarına salınımı gerçekleştirildi. Mersin Orman Bölge Müdürlüğü ormanlarında zarar veren Çamkese Böceği ile başlattıkları biyolojik mücadele çalışmaları Mayıs ayı itibariyle sonlandı.

 

24 BİN ADET CALOSOMA LARVASI SALINDI

 Orman Zararlılarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü kontrolünde Davultepe Üretim Laboratuvarında üretilen 24 bin adet Calosoma larvaları 8 Orman İşletme Müdürlüğümüzde gerçekleştirilen 22 mücadele projesi ile çam kese böceği zararı görülen 935 hektarlık alanda salımı gerçekleştirildi. Aynı zamanda biyolojik mücadelede büyük katkı sağlayan, zararlı böcekler ile beslenen kuşların popülasyonunu artırmak ve varlığını muhafaza ettirmek amacıyla 2021 yılı içinde 4 bin adet kuş yuvası, 8 mücadele projesi ile çam kese böceği ve kabuk zararlısı görülen 814 hektarlık alanında asımı gerçekleştirildi. Mersin Orman Bölge Müdürlüğü 8 Orman İşletme Müdürlüğünde Orthotomicus erosus, Tomicus minor, Tomicus destruens, Ips sexdentatus ve Pityokteines curvidens kabuk zararlıları ile biyoteknik mücadele kapsamında, 32 adet mücadele projesi yapılarak bin 377 hektarlık alanda mücadele gerçekleştirildi. Mersin Orman Bölge Müdürlüğü 8 Orman İşletme Müdürlüğünde Tomicus minor, Tomicus destruens ve Orthotomicus tridentatus kabuk zararlıları ile mekanik mücadele kapsamında, 14 adet mücadele projesi yapılarak bin 103 hektarlık alanda mücadele gerçekleştirildi.

 

FOTOKAPANLI MÜCADELE 

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü olarak 8 Orman işletme müdürlüğünde yasa dışı müdahaleye konu orman alanları, özellikle ağaçlandırma sahaları ve otlatma baskısının olduğu stratejik noktalara yüksek teknolojik özelliklere sahip fotokapanlar yerleştirildi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA