TARSUS’TA İMAM KAVGASI BÜYÜYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS’TA İMAM KAVGASI BÜYÜYOR


 

Başkan Haluk Bozdoğan, Tarsus Belediyesince inşaatları tamamlanarak ibadete açılan camilerde görev yapan imamların müftülük tarafından geri çekildiğini ifade ederek İl Müftülüğünün gelen tepkiler üzerine durumu inkâr ettiğini ve Tarsus Belediyesini suçlamaya çalıştığını söyledi.

Haber Merkezi

Tarsus Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleşti. Geçtiğimiz günlerde İl Müftülüğü tarafından yapılan açıklamalarla ilgili Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, sert cevap verdi. Tarsus Belediyesi tarafından ibadete açılan camilerde görev yapan imamların geri çekilmesi ile ilgili

açıklamalarda bulunan Başkan Bozdoğan, “Cmilerde görev yapan imamlar, müftülük tarafından geri çekildi. Kapısı kapanan camilere taziyelerde görev yapan personellerimizi 1 Aralık 2021 ile 22 Aralık 2021 tarihleri arasında imam olarak görevlendirip, camilerin kapısını açtık. Yapılanların yanlış olduğunu daha önce kendilerine bildirmiştim, ancak müftülük gerçeği inkâr etti. Yalan sahibini utandırır, rezil eder." dedi. Bozdoğan, müftülüğün yaptığı açıklama ile gerçeği inkar ettiğini ve kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını kaydetti.

 

BAŞKAN BOZDOĞAN'DAN VALİLİĞE ÇAĞRI

İmamların geri çekilmesine rağmen İl Müftülüğü tarafından böyle bir uygulama yapmadık şeklinde inkâr politikası güdülmesinin doğru bir davranış olmadığını ifade eden Başkan Bozdoğan, bu şekildeki bir açıklamanın kendisini yalancılıkla itham etmekle eşdeğer olduğunu savundu. Bu durumu kabul etmeyeceğini belirten Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, " Bu yalan beyanlar konusunda hiç kimse Tarsus Belediye Başkanına yalancılıkla suçlayamaz . Mersin Valiliğinin konu hakkında soruşturma açarak kimin yalan söylediğinin anlaşılması için bu soruşturmanın sonucunu kamuoyu ile paylaşmasını talep ediyoruz, ‘’dedi.

 

 

‘’MÜFTÜLÜK GERÇEĞİ İNKÂR ETTİ’’

Başkan Bozdoğan, ‘’Bugün meclisimizde ulusal basında çıkarak artık Türkiye kamuoyunu ilgilendiren bu konu hakkında açıklama yapma gereği duyduk. Tarsus Belediyesi tarafından yaptırılan camilere ataması gerçekleştirilen imamlar geri çekildi. Ancak bir programda gerçekleştirdiğim konuşma sonrası görevliler yerlerine geri verildi. İl Müftülüğü kimseyi görevden almadıklarını iddia ediyor. Bakıldığı zaman bütün kitaplar aslında tek bir kitabı anlatır o da Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerimdir. Kitabımız çözebilenler için bir matematik problemidir. Görebilenler için bir kimya laboratuvarıdır. Düşünebilenler için bir felsefe atölyesidir. Hayal edebilenler için uçsuz bucaksız bir edebiyat bahçesidir. Geleceği görenler için de bir bilim kitabıdır. Bunun anlaşılması için gerekli donanıma göre gören göze ve işiten kulağa ve anlayan beyine sahip olmak gerekir. Kuran-ı Kerim’in mealini okuyanlar iyi bilir. Genel olarak hepsi yalanın kötülüğüne değinir. ‘’ Onlar, yalana şahitlik etmeyen, faydasız boş bir şeyle karşılaştıkları zaman, vakar ve hoşgörü ile geçip gidenlerdir’’ der. Konu hakkında her türlü şeffaflığımızla karşınızdayız. Müftülük tarafından yapılan açıklama gerçeği yansıtmamaktadır. ‘’ diye konuştu.

 

BAŞKAN YARDIMCISI ALİ DİNSEVER, ‘’ASLA DİNİ SİYASETE ALET ETMEYECEĞİZ’’

Konuyla ilgili konuşan Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ali Dinsever ise, ‘’ Biz konu ile ilgili olarak gerekli yerlerle görüşme gerçekleştirdik. Kamuoyunu ilgilendiren haberlerin medyada gerçeği yansıtması konusunda herhangi bir sorun olup olmadığını araştırarak öğrendik. Bu konuda haber içeriğinde bir çarpıtma, size atfedilmiş bir söz ya da bir söylem var ise bunu siz kamuoyuyla paylaşıp tekzibini yayınlatıp düzeltin dedik. Ama değilse; biz bu söylemlerin size ait olduğu gerçeği karşısında tüm hakikati kamuoyu ile paylaşmak zorunda kalacağız diye aktardık.  Şu ana kadar kamu görevlileri tarafından il Müftülüğü ve İlçe Müftülüğü tarafından bu konuda bir tekzip ya da yalanlama yapılmış değil. Bu nedenle bazı açıklamaları yapma gereği duyduk. Biz dini kutsalların ve her türlü kutsallığın siyaset kurumuna bulaştırılmaması gerektiğine inanan bir yapıdan geliyoruz. Siz dini siyasete alet ya da siyaseti dine alet etmeye başladığınız zaman aslında her iki kuruma da zarar veriyorsunuz.  Siyasetle dini asla karıştırmamak lazım. Bahsi geçen camiler konusundan biz itham altında kalıyoruz.  Müftülük tarafından yapılan açıklama bizim kutsallarımıza zarar verecek bir söylemdir. Bu işten kutsallarımız, dinimiz zarar görür. Konu ile ilgili bütün belgeleri bizde mevcuttur. Biz ibadethanelerin her türlü ihtiyacını gidermeye, halkımızın ibadet yapacağı yerlerin hazırlanması konusundaki çalışmalarımıza hiçbir ara vermeden devam edeceğiz. Halk ne isterse biz onu yapmaya hazırız. Ama asla dini de siyasete alet etmeyeceğiz. Bunu da dine duyduğumuz saygıdan dolayı yapmayacağız. Bunun da kamuoyu tarafından bilinmesi gerektiğini düşünüyorum.’’ diye konuştu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA