AKKUYU İŞÇİSİ İSYANDA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKKUYU İŞÇİSİ İSYANDA!


 

Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ndeki kötü çalışma şartları işçiler tarafından protesto edildi. Pandemiye rağmen 4 kişinin kalması için planlanan konteynerlerdeki kişi sayısının 6-8’e çıkarıldığını belirten işçiler “Adım atacak yer kalmadı” diyerek, yönetim istifa sloganları attı.

Haber Merkezi

 

Mersin’in Gülnar İlçesi’ne bağlı Büyükeceli Mahallesi’nde Türkiye’nin ilk nükleer santralinde çalışan işçiler kaldıkların yerlerdeki koşullar ve odaların 6 kişiliğe çıkarılmasına tepki göstermek için eylem yaptı.

 

“HER YERDE SIRA VAR, 20 DAKİKA TUVALET KUYRUĞU BEKLENİR Mİ?”

Patronların Ensesindeyiz Ağı'na konuşan bir işçi, yaşadıkları sıkıntıları anlattı. 4 kişinin kalması için planlanan konteynerlerdeki kişi sayısının 6-8'e çıkarıldığını belirten işçi, "Adım atacak yer kalmıyor" diyerek normalde söz konusu alanda 4 kişinin bile rahat konaklayamadığını ifade etti.

İnsanların virüs bulaşmasından da korktuğunu ve bu konuda herhangi bir önlem alınmadığını anlatan işçi şöyle konuştu: “Sıralar çok uzun ve her yerde sıra var. Yemeğe gidiyoruz kuyruk var, markete gidiyoruz kuyruk var, tuvalete gidiyoruz kuyruk var. Bir insan tuvalet sırasında 20 dakika bekler mi? Burada beklemek zorunda kalıyorsun. Herhangi bir önlem alınmıyor. Şimdi burada 8 bin kişinin olduğunu söylüyorlar Eğer böyle bir çalışma yapacaksan kapasiteyi ona göre yaptıracaksın.

 

“DIŞARIDAN YİYECEK YASAK, MARKET PAHALI”

Market çok pahalı ve dışarıdan yiyecek getirmemize izin verilmiyor. İçeride bir tane market var zaten girmek için önünde kuyruk bekliyoruz. Kuyruk bitiyor içeri giriyorsun saçma sapan fiyatlar. Burada olanlar dışarıyı da görmüyor fiyatlar güncel mi, değil mi dışarıdan ucuz mu pahalı mı, bundan bir haberimiz yok. Birçok ürünün burada daha pahalı olduğunu dışarıya göre daha maliyetli olduğunu görüyoruz. Buna karşı herhangi bir önlem de alınmıyor.

 

“CANIMIZA TAK ETTİ”

Dün akşam artık canımıza tak etti. İşçiler ayağa kalktılar. Sonra jandarma girdi içeri, bizimle konuştu. 'Ayaklanmayı bitirin, bunları şirketlerle konuşacağız' dediler. Eylem şimdilik sona erdi. Bakacağız, göreceğiz sonuçları."



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA