TARSUS HALİ’NDE YEVMİYE EYLEMİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS HALİ’NDE YEVMİYE EYLEMİ


 

Tarsus’ta 120 TL yevmiye alan Hal’deki sebze meyve işçileri işverenin yeni yıl için 150 TL yevmiye teklifini kabul etmeyerek, Mersin Hali’nde uygulanan 170 TL’nin verilmesini istedi. Patronların bunu kabul etmemesi üzerine kadınların öncülüğündeki işçiler eylem yaparak iş bıraktı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de tarlada, bahçede ve depolama ile paketleme tesislerinde çalışan işçilerin yevmiye belirleme süreci tamamlanırken, Mersin’in Tarsus ilçesindeki Sebze Meyve Hali’nde ardiye bölümünde çalışan kadınlar, yevmiye ücretlerine istedikleri zammın yapılmaması üzerine eylem yaparak iş bıraktı.

Mersin Hali’nde günlük 170 TL yevmiye ve mesai saati ücreti 15 TL olarak belirlenirken Tarsus Hali’nde 120 TL alan işçilere patron yeni yıl yevmiye ücreti olarak 150 TL önerdi. Ancak bunu kabul etmeyen öncülüğünü kadınların yaptığı 400’e yakın işçi eylem yaparak iş bıraktı. Hal içerisinde yürüyüş yapan işçiler, “İşçiyiz, haklıyız, hakkımızı isteriz” sloganları attı.

 

GİŞDER UZLAŞMA İÇİN DEVREYE GİRDİ

Olay yerine giderek işçilerle görüşen Güvencesiz İşçiler Derneği (GİŞDER) Başkanı Abdulselam Kutlu, işçiler ile görüşerek, taleplerini dinledi. İşçilerin haklı olarak Mersin Hali’ndeki meslektaşları ile aynı ücreti almak istediğini ancak işverenlerin bunu kabul etmediğini söyleyen Kutlu, patronların 2022 yılı için 170 TL yevmiyeyi kabul etmesi için girişimlerde bulunacaklarını açıkladı.

Konuyla ilgili Çalışma Bakanlığı ile bir görüşme yapacaklarını aktaran kutlu, “Tarsus Meyve Sebze Hali’nde hali hazırda Şuan 350-400 işçi var. İşçiler hakları olan zammı istiyor, biz de onların yanındayız. İnşallah bir an önce orta yolu buluruz, işçiler haklarını alıp işlerinin başına geçer.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA