DEVA HEYETİ MERSİN’DE ZİYARETLERDE BULUNDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DEVA HEYETİ MERSİN’DE ZİYARETLERDE BULUNDU


 

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Sanem Oktar, il yönetimi ile birlikte Mersin’de ziyaretlerde bulunarak sorunları dinledi ve çözümlerine dair fikir alışverişinde bulundu.

Haber Merkezi

 

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Sanem Oktar ve Kurucular Kurulu ve  Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Baran Deniz Bağatur, Mersin’e gelerek bir dizi ziyarette bulundu. Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu ve il başkan yardımcıları ile birlikte, Mersin’de iş dünyası dahil, sivil toplum kuruluşları ve basın temsilcilerine ziyaretlerde bulunan DEVA ekibi yaşanılan sıkıntılar ve çözüm önerileri konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Ziyaretler kapsamında ilk olarak Mersin Girişimci İş Kadınları Derneğine (GİŞKAD) giden DEVA heyeti Başkanı Mürvet Beydağı ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Ziyarette, kadınların iş hayatındaki önemi ve siyasetteki yeri konuşuldu.

Bir kadın olarak girişimci olmanın ve siyaset yapmanın çok önemli ve cesur bir şey olduğuna vurgu yapan Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Senem Oktar ise şu görüşleri aktardı: “Kadınların her alanda daha fazla yer almasıyla şuan karşı karşıya kaldığımız pek çok sorunun kendiliğinden çözüleceğini biliyoruz. Bunun için kadınların siyasette yer alması çok önemli. GİŞKAD olarak iş dünyasının içindesiniz. Ülke ekonomisine katkınız fazla. Geri bildirim almak adına önerileriniz ve fikirleriniz çok değerli” dedi.

GİŞKAD Başkanı Mürvet Beydağı, girişimci kadınlar olarak verdikleri mücadeleyi dile getirdiği açıklamasında “Kadınlarımızın ekonomideki önemini ortaya çıkarıp iyi bir lider ve yönetici olmaları için fırsat eşitliği yaratmanın çok önemli olduğuna inanıyoruz. GİŞKAD olarak bölgenin geleceğine yatırım yapılması ve donanımlı yeni nesillerin ekonomik kalkınmaya etkisinin sağlanması yönünde bölgemizde istihdam sağlayıcı bir çok proje gerçekleştirdik. Kadınların çalışma hayatına katılmasını, kadın istihdamının artırılmasını destekliyoruz. Birçok firmamızın artık kadın istihdam projelerini hayata geçirmeleri de bizim açımızdan son derece sevindirici” ifadelerine yer verdi.

 

ENGELLİLER UNUTULMADI

Daha sonra Mersin Engelliler Sanat ve Spor Kulübü Derneğini ziyaret ederek DEVA Partisi’nin engellilerin daha fazla sosyal yaşamda yer alması ve sorunlarının çözülmesine yönelik projelerini anlatıldı. Derneğin başkanlığını yürüten Ali Layıklı, Aynur Olgaç, Hakan Çimenlik engelliliğin siyasi bir şey olmadığını, tüm engellilerin çalışma olanaklarının arttırılması ve iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.

Engellilerin hakları için verdiği mücadelenin önemine vurgu yapan Sanem Oktar ise, “Bir işi başlayıp, bu kadar uzun süre devam ettirmek gerçekten çok kıymetli. DEVA Partisi olarak politikamız, tüm engelleri kaldıracağız şeklinde. Partimizin engelli kotası var. Gerçek demokrasiden bahsediyorsak bunu temsiliyette de uygulamaya dökmeliyiz. Sosyal politikalar eylem planımız da engelli başlığını aldık ve çalışma yaptık.  Ülkemizin tüm şehir tasarımını engelli bireylerimize göre düzenleyeceğiz.  Destek ücretlerinin iyileştirilmesi için tüm tedbirleri alacağız” ifadelerine yer verdi. 

 

BELEDİYE İŞÇİLERİNİ DE DİNLEDİLER

Çalışanların yaşadıkları sıkıntılarla ilgili Belediye İş Sendikası ziyaret edilerek, Mersin Şube Başkanı Mehmet Güner ve üyeleri ile bir araya gelindi.

Yaşanan ekonomik krizin çalışan kesimi büyük baskı altına aldığını ifade eden DEVA Partisi Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu, “Ülkemizin yaşadığı tüm sıkıntıların temelinde eşit olmayan gelir dağılımı ve çalışanların haklarını alamaması olduğunu söyledi. Başkan Cenkcimenoğlu, ““Emeğin sömürüldüğü, alın terinin değersizleştiği bir ülke olduk. Yabancılar için ucuz ürünlerin cennetine döndük. Kur arttığında tüm hammadde fiyatları artıyor. Artmayan ne var? İşgücü. Yeni model diye ortaya koydukları bu ülkenin işçisinin, çalışanın alın terini daha ucuza yurtdışına pazarlamaktan başka bir şey değil. DEVA Partisi emek kesiminin tüm sorunlarını çözecek eylem planları ile geliyor” şeklinde konuştu.

Daha sonra Mersin İl Başkanlığına ziyarette bulunan Oktar ve Bağatur, İl Başkanı Cenk Cenkcimenğlu, yönetim kurlu üyeleri ve ilçe başkanları ile bir toplantı gerçekleştirerek Mersin’deki teşkilatlanma çalışmaları, kentin sosyal durumu, göç sorununun etkileri ve DEVA Partisinin yaşanan bu sorunlara karşı ürettiği çözüm önerileri ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA