ZORDAKİ YEREL BASINA DEVA’DAN ÇIKARMA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ZORDAKİ YEREL BASINA DEVA’DAN ÇIKARMA


 

Mersin’de saha çalışmalarını aktif bir şekilde sürdüren DEVA Partisi, yerel basını da ihmal etmiyor. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar ve İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu, beraberindeki kalabalık parti yönetimi ile gazetemiz ziyaret ederek, sorunları ve çözüm önerilerini dinledi.

HEDİYE EROĞLU

 

DEVA Partisi Kurumsal İletişim ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar, İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu ve parti yöneticileri ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek, Genel Yayın Yönetmeni Yükesl Ekici ile bir araya gelerek çalışmalarını anlattı.

Ziyarete, DEVA Partisi Mersin İl Başkanlığı Kadın Çalışmalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Songül Abdan, Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı avukat Muhammet Yılmaz, İnsan Kaynakları ve Parti İçi Eğitim Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Esra Özkoruklu, İdari ve Mali İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ebru Yıldız, Dijital Dönüşüm ve Teknoloji İzleme Başkanlığı İl Başkan Yardımcısı Sedat Topuoğlu, İl Ekonomi İşleri Başkanı Taner Işıkbay da eşlik etti.

 

BİR ÇEMBERİN DIŞINA ÇIKMAK GEREKİYOR

Gazeteci Ekici, DEVA heyetine ziyaret için teşekkür ederek,   “Biz işimizi yapmaya çalışıyoruz” diyerek, yerel basının ayakta kalması gerektiğinin önemine değindi. “Kent için bir şeyler bir şeyler yapmak bizim için zaten birinci temel görev zaten biz de kent yaşayanıyız” diyen Yüksel Ekici, “Biz müdahale etmez veyahut eleştiri yapmasak, kim yapacak? Kimse de yapmıyor. Son dönemlerin siyaset tarzında her kes kervana uyup, gidiyor. Arada bir çemberin dışına çıkmak gerekiyor. Biz onu yapıyoruz. Siyasetin yerel basına özel önem verilmesi gerekiyor. Çünkü halka ulaşabilecek en kolay kurum yerel basın” şeklinde konuştu.

Yeni politikalar geliştirmenin önemine işaret eden Ekici, “Bugün Büyükşehir belediyelerinin çoğu muhalefetin elinde ancak kaynaklarını ulusal basına aktarmaya uğraşıyorlar. Oysa yerel basına aktarılacak destek kent için nemli. Ulusal basındaki 10 dakikalık konuşma kente ne kadar katkı sağlayabilir? Bir kulaktan girer değerinden çıkar. Bulunduğumuz konjektör milli mücadele yıllarından çok daha kötü o yüzden öncelikle yerel basın” dedi.

 

“ULUSAL BASIN TEK SES”

Genel Başkan Ali Babacan’ın selamını getirdiğini söyleyerek söz başlayan Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar da, yerel basının demokrasinin temel taşı olduğu bilinciyle, hareket ettiklerini dile getirdi. “Eğer biz yerelde ve tavanda bir demokrasiden bahsediyorsak o zaman yerel basından da bahsetmemiz lazım” diyen Oktar, “Siyaset tek taraflı değil, aşağının sesinin yukarıya, yukarının sesinin aşağıya eletilmesi için yerel basın gerekli. Nasıl öğreneceksiniz bir sorunu? Hele hele bu kadar güdümlü bir basın tarafından, tek ses olmuş bir basında? O zaman o yereli hiç duymuyorsunuz bile” dedi.

 

ÖZGÜR BASIN OLMADAN İLERLEYEMEYİZ”

DEVA Partisi’nin programının özgürlüklerle başladığını anımsatan Oktar, özgürlük, adalet olmadığı sürece ne ekonominin olabileceğini ne de Türkiye’nin bir yere gidebileceğini söyledi. “O yüzden de iki şey çok önemli; bir fikir hürriyeti ki insanlar düşüncelerini ifade edebilmeliler” diyen Sanem Oktar, “Ki bizim de politikalarımızın başında bu geliyor, öncelikle bunu sağlamımız lazım. İkincisi bunun için de basın özgürlüğü gerekiyor. Maalesef şuan hepimizin de yaşadığı şu ortamda bunu görmek pek mümkün değil. O zaman o kanalları açıyor olabilmek gerekiyor. Ve bu kurumların bağımsız olması gerekiyor.

 

“İKTİDARIMIZDAKİ İLK 90 DAKİKA YARGI BAĞIMSIZ, BASIN ÖZGÜR OLACAK”

Hep genel başkanımız şunu söylüyor; ‘İktidara geldiğimizde ilk 90 dakikada yapacaklarımız var’ diyor. Bunlardan biri; yargıya telefon etmeyi bırakmak. Yani adalet, yargı bağımsız olacak. İkincisi herkes istediğini yazacak. Basın özgür olacak. Bu iki tanesi olmadığı zaman gerçekten ilerlenemiyor. Maalesef mevcut iktidar bunları ayrı kompartımanlar olarak görüyor. Yani diyor ki; ekonomi buradadır, kalkınma bir yerdedir, özgürlük, adalet benim ayrı kompartımandır, orada siz bir şey istediniz de vermedik mi?’ diyor. Halbuki bunlar tam tamına birbiri ardına gelen nedensel ve sonuçsal konulardır.

Biz o yüzden şunu yapıyoruz, gittiğimiz her yerde başta genel başkanımız olmak üzere bizlerde öncelikle yerel medya ile bir araya geliyoruz” diye konuştu.

 

“SİZİ DİNLEMEYE GELDİK”

Bu ziyaretlerle hem bulundukları yeri anlayabilmek, hem de önerileri dinlemek istediklerini ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Oktar, “Çünkü bu tek taraflı değil. Siz de bizi görüyorsunuz. Siyaseten, parti adına önerileriniz olabilir. İstişare, beraber tartışma kültürünü kaybettik. Bunu tekrar canlandırmamız gerekiyor. Siz toplumun nabzını tutuyorsunuz. Önerilerinizi dinlemek, anlamak ve politikaya dönüştürmek siyasetçinin işi. O zaman demek ki el ele çalışmak gerekiyor. Bu beraber olduğu zaman anlamlı. Demokrasinin de temel taşlarından biri özgür basın, bağımsız sivil toplum. En önemli bu iki kurumu yok ettiğiniz zaman, demokrasiyi sadece seçimden seçime bırakıyorsunuz. Demokrasi sadece seçim değil, kurumların çalışması gerekiyor.

 

“SORUNLARA DEVA OLMAYA GELDİK”

Mersin’in sorunlarını yakından bildiğini, gündemi takip edip, halkı dinleyerek çözüm önerilerini paylaştıklarını vurgulayan İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu da, yerel basın ile bir araya gelmeye ayrıca önem verdiklerini söyledi. Kent sorunlarını doğru tespiti ve çözümü adına yaptıkları saha çalışmaları, projeleri ve önerilerinin halkta heyecan ve coşkuyla karşılandığını da aktaran Cenkcimenoğlu, siyasetten ekonomiye her alanda aktif bir şehir olan Mersin’de kısa zaman önemli mesafe kat etmenin mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı.

Cenkcimenoğlu, deneyimli, liyakatli, çalışkan ve alanında uzman parti yönetimi ile çok kısa bir sürede il genelinde örgütlenerek siyasal olarak partiyi var etmekten, kent sorunlarına hakim olup çözüm üretmeye kadar pek çok alanda başarılı olmanın haklı gururunu yaşadıklarını aktardı.

Çözüm odaklı siyaset yaptıklarını sözlerin ekleyen Cenk Cenkcimenoğlu, “Sorunlara deva olmaya geldik” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA