VETERİNER SAĞLIK TEKNİSYENLERİ İÇİN İSTİHDAM ÇAĞRISI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VETERİNER SAĞLIK TEKNİSYENLERİ İÇİN İSTİHDAM ÇAĞRISI


 

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, veteriner sağlık teknisyenlerinin istihdam sorununu TBMM gündemine taşıdı

Haber Merkezi

 

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, veteriner sağlık teknisyenlerinin istihdam sorununu TBMM gündemine taşıdı. Konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması için soru önergesi veren Dr. Rıdvan Turan soru önergesinde şunları söyledi: “Türkiye’de Veteriner Sağlık Teknisyenleri’yle ilgili mezun veren okul sayısı giderek artmaktadır. Daha önce Tarım Meslek Liseleri adı altında Veteriner Sağlık Teknisyeni yetiştiren bu okulların isimleri son yıllarda değiştirilerek Teknik Meslek Lisesi yapılmıştır.

Sayıları yaklaşık 5 bin civarında olan Veteriner Sağlık Teknisyenleri, en son Mehdi Eker’in Tarım Bakanı olduğu dönemde Bakanlık bünyesinde istihdam edilmek üzere hakkaniyetli bir biçimde işe alındıklarını ancak diğer Bakanlar Faruk Çelik, Ahmet Eşref Fakıbaba ve mevcut Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli döneminde hak bazlı bir alım yapılmadığını iddia etmektedirler. 

Veteriner Sağlık Teknisyenleri, tarım il ve ilçe müdürlüklerinde ara eleman olarak görev yürütmektedir. Ancak yeni yapılan unvan değişikliği sınavı ile birlikte kurumlarda %90 oranında Veteriner Sağlık Teknisyeni açığı oluşmuştur.

Kurumlarda Hayvan Sağlığı Şubesi’nde görev yapan veteriner sağlık teknisyenlerine göre en son 2019’da sadece 3 kişi istihdam edilmiştir. Yine iddiaya göre Tarım İl ve İlçe Müdürlüğü içinde 4 bin üzerinde Veteriner Sağlık Teknisyeni açığı bulunmakta ve bu ağır iş yükü hekim alımı yapılarak onlara yıkılmaktadır.”

 

“KAÇ VETERİNER SAĞLIK TEKNİSYENİ ALIMI YAPACAKTIR?”

Dr. Rıdvan Turan önergesinde şu sorulara yer verdi: “Tarım ve Orman Bakanlığı, bünyesinde istihdam edilmek üzere personel alımı ilanı yayınlaması halinde kaç Veteriner Sağlık Teknisyeni alımı yapacaktır?

Kurumlardaki teknisyen açığı nasıl kapatılacaktır?

Sağlık teknisyeni açığı göz önünde bulundurulduğunda Bakanlık tarafından liyakata uygun hakkaniyetli bir alım yapılacak mıdır?

Kurumlar tarafından Veteriner Sağlık Teknisyeni alımı için talep yapıldı mı?

İl ve ilçe Tarım Müdürlüklerinin Veteriner Sağlık Teknisyeni ihtiyacı talepleri olmasına rağmen bu yerlerde neden hekimler görevlendirilmektedir?”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA