BÜYÜKŞEHİR’İN KOCAMAZ KORKUSU TOROSLAR’I VURDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR’İN KOCAMAZ KORKUSU TOROSLAR’I VURDU!


 

Toroslar Belediyesi teknik ekibine imar planları ile ilgili bilgi verilmemesi üzerine Büyükşehir Belediyesine giden Başkan Atsız Afşın Yılmaz, ilçenin yaşadığı gecikmenin Burhanettin Kocamaz ön yargısı olduğunu öğrendi. Kocamaz’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Toroslar ilçesi için hazırlanan imar planlarını önyargılar nedeniyle yeniden revize etmekte ısrar eden CHP’li Vahap Seçer yönetiminin bu hamlesi gecikmeyi de beraberinde getirdi.

HEDİYE EROĞLU

 

Toroslar Belediyesi’nin ocak ayı meclis toplantısının birinci birleşimi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapıldı. Toplantıda imar planlarında ki gecikme tepkilere neden oldu.

Toplamda 830 hektarlık alanı kapsayan ilçenin 3. Etap 1/1000 bin ölçekli revizyon imar planları için tüm komisyonlar bir aylık ek süre istedi. Oylama ile ek süre talebi kabul edilirken, konuyla ilglii müzakerelerde Burharettin Kocamaz’ın, Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Toroslar ilçesi için hazırlanan imar planlarının CHP’li Vahap Seçer yönetiminin ‘önyargılarına’ takıldığı ortaya çıktı!

 

“PLANLAR İÇİN KRİZ ÇIKARMALIYIZ”

CHP Meclis Üyesi Hıdır Berk, ek süre talebinin gecikmeyi attıracağını söyleyip tepki gösterdi. Berk, yaklaşık 3 yıldır görevde olduklarını ancak planların bir türlü bitirilemediğini ve bununda halktan tepki çektiğini söyledi.

“En son her halde bir kriz çıkarmamız lazım ki bu planlarla ilgili biraz duyarlılık olsun diye” konuşmasına başlayan Hıdır Berk, gerek Büyükşehir gerekse Toroslar Belediyesi’nde bir şekilde planların sürüncemede kaldığını vurguladı.

 

“AYLARDIR GÜNDEMDE OLAN BİR KONU NEDEN GÜNDEME ALINMIYOR?”

Ek süre istenen 3. etap için bir toplantı daha yapılarak planların kabul edilebileceğini söyleyen Berk, “Hatta bugün bu planı onaylayabilirdik. Diğer etaplarımız da öyle duruyor. 6. Etap ise Büyükşehir’de. Nazım imar planları ile ilgili karşılıklı gidildi, görüşmeler yapıldı. Büyükşehir yetkilileri ile görüşüyoruz; ‘6. etap için komisyona alınmıyor’ diyorlar. Komisyon burada. Cumhur İttifakı Meclis üyelerine söylüyorum; siz orada hangi konunun komisyonda nasıl sıralanacağını, hangisi gündeme alınacak bilmiyor musunuz? Aylardır gündemde olan bir konu neden gündeme alınmıyor?

 

“BİLMEDİĞİMİZ BİR ŞEY VAR MI?”

Öte yandan bizim daha 4, 8 ve 10’uncu etaplarımız başta olmak üzere bir sürü plan çalışmamız var. Öneriyorum önümüzdeki meclis toplantısında hepsi gündeme gelsin ve biz oturup hepsini yapalım. Uyumsuzlukmuş, Büyükşehir ile istişare edelim. Onlar buna hazırdır. Gidelim gelelim ama bu kadar zamana yayarak olmaz. 3 yıl oldu. Ne yapmak mazım, bunu biraz hızlandırmak için? Bu konu toplumumuzca çok takip edilen ve bize çok şikayet gelen bir konu. Planlarla ilgili bir an evvel önünde kim engel oluyorsa, çıkaralım. Büyükşehir mi? söyleyelim. Gidelim, Büyükşehir’de engel olan var ise; ‘Siz bu planları neden çıkartmıyorsunuz?’ diyelim. Biz de kendi işimizi yapalım. İlerleme kaydedelim. Zaman gidiyor. Seçildiğimiz tarihten buyana 3 yıl geçti, bugün tüm planları yapmaya kalkışırsak en iyi tahminle 5-6 ayda bile çıkmaz. Bu nedenle bu konuya biraz daha önem verelim. Ve eğer bilmediğimiz bir şey varsa açıklamasını sizden duyalım” dedi.

 

PLANLAR İÇİN BİZZAT BEN BÜYÜKŞEHİR’E GİTTİM”

Bunun üzerine söz alan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “İmar planları ile ilgili tüm temennilerinize ben de aynen katılıyorum” diyerek, Hıdır Berk’e destek verdi. En az sizin kadar kendisinin de planların tamamlanmasını istediğini söyleyen Afşın, 3. etap ile ilgili tamamlanmayan bölümler olduğunu ancak bir daha ki toplantıya tamamlanarak gündeme alınacağını kaydetti. 6. etap ile ilgili ise bizzat kendisinin teknik ekibi ve meclis üyeleri ile birlikte Büyükşehir Belediyesi imar bürosuna gittiğini açıklayan Yılmaz, 6. etabın binlik planlarını hazırlayarak Büyükşehir’e gönderdiklerini ancak daha sonradan değişiklik yapılmasının istendiğini anımsattı.

Büyükşehir Belediyesi’nde 6. etaba dair değişiklik yapılma gerekçesinin planın tomografik yapıya uymaması olarak açıklandığını anımsatan Başkan Yılmaz, “Aslında bir tane yol değişikliği yapılacaktı ama çok kapsamlı değişiklik yapıldığı gördük. Tamamen yol ağı değişiyor. Ki ben gitmeden de sayısallarının alınıp incelenmesi mümkün olmuyordu, biraz onun için gittim. Ordan verilmiyordu. Arkadaşlar sayısallarını aldılar inceliyorlar. Onu da mümkün olduğunca hızlı şekilde çıkarmak noktasında çaba gösterelim.

 

“TOROSLAR İRADESİNİ ORTAYA KOYMALI”

Beraber çaba gösterelim, hep beraber. Komisyonumuz, teknik arkadaşlarımız çalışıyor. Böyle bir iradenin Toroslar’da var olması, bir an önce imar planlarının tamamlanması isteği, iradesi son derece kıymetli, önemli. İstiyoruz imar planlarını tamamlayalım, bölgemize büyük ilgi var. Yönelim var. Başka ilçelerden Toroslar’a gelme isteği, müteahhitlerin bina yapma isteği var. Hem kentimizin gelişmesi açısından hem de inşaat yapılacak, ticaret dönecek, belediyemize harç yatırılacak. Bu açılardan bizde bu iradeyi saklayalım hep beraber. İşbirliği içerisinde olalım ki komisyon üyelerimiz daha çok çaba göstersinler. 2. 3. toplantıyı yapabiliriz, bizim açımızdan sıkıntı yok, yeter ki tamamlansın” dedi.

 

GİCEKME SIKINTISI KOCAMAZ’DAN KAYNAKLANIYOR

Başkan Atsız Afşın Yılmaz planlardaki gecikmeye dair yaptığı açıklamada Büyükşehir’de ki izlenimlerini de aktararak, “Bir önceki Büyükşehir Belediye Başkanı (Burhanettin Kocamaz) tarafından o dönemde yapılmış şeylere karşı bir ön yargı var, ben onu gördüm, büyük oranda. Karşılıklı ön yargılar var. Doğrudan konuşmak, açtığımız iletişim kanalı üzerinden gitmek bu açıdan önemli. Aslında sıkıntı buradan kaynaklanıyor. Bir çoğu aslında uzun zamandır meclis üyeliği yapanlar konunu gidişatına hakim aslında” diye konuştu.

 

CHPB “BÜYÜKŞEHİR’E GİDEN YOK”

Daha sonra söz alan CHP’li Meclis Üyesi Tuncay Gökçel ise Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile bir toplantı yapılarak, etaplarla ilgili sıkıntıların Nazım İmar Planı Bürosundaki ilgililerce dile getirildiğini söyledi.

“Orada bu yol akslarından doğru arazinin tomografik yapısına göre düz geçmiş, viyadük gerekli’ denildi. Ortak karar aldık, bu incelenecek ve 2 ay içerisinde Büyükşehir’e görüş verilecekti. Ben Büyükşehir’de ki arkadaşlarla görüşüyorum. ‘Gelen giden oldu mu?’ diyorum, iki ay içinde kimse gelmedi diyorlar. Ön yargı dediniz de burada biraz daha işin açığı tekniğe gitmemiz lazım. Ön yargı şöyle oluyor; meclis üyelerimiz ısrar ediyorlar. Ama tekniğe dayalı karar verelim ve gerçekten kenti şu plansızlıktan kurtaralım. En kötü plan, plansızlıktan iyidir” dedi.

 

“BENSİZ GİDEN TEKNİK ARKADAŞLARLA BİR BİLGİ PAYLAŞILMIYOR”

Bunun üzerine Başkan Yılmaz, Gökçel’e tepki göstererek, bizzat kendisinin Büyükşehir’e gittiğini anımsattı. “Bizzat ben gidip görüştüm dedikten sonra sizin ‘gelen giden olmadı diyorlar’ demeniz biraz şey oldu. Sonra gittim ben, siz görüşeli bayağı olmuş. Bensiz giden teknik arkadaşlarla bir bilgi paylaşılmıyor. Ekranda paylaşılıyor, bende onun için gittim zaten. Gelen giden olmadı’ diyorlar ise orada bir yanlışlık var herhalde. O toplantıda ön yargıda ortaya çıktı. Yapılmış olan plana karşı ki biz yapmamışız bir ön yargı, değiştirme iradesi, ısrarı durumu var orada. Onu da orada aslında bizzat yaşamış olduk. Ama hep beraber hızlandıralım bence. Komisyon üyelerimize ve çalışma arkadaşlarımıza da buradan talimatta vermiş olalım” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA