“MERSİN VALİSİ’NE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MERSİN VALİSİ’NE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM”


 

Mersin’in kurtuluş kutlamaları töreninde Vali Ali İhsan Su’nun kendisine selam vermediğini öne süren CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Ben Mersin Valisi’ne hakkımı helal etmiyorum, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak. Mersin Valisi, halkın valisi gibi davranmıyor, AKP il başkanı gibi davranıyor” dedi.

Haber Merkezi

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Mersin’in kurtuluş yıl dönümünde metro temel atma töreni için Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene katıldı.

Bu tören öncesinde, Mersin’in kurtuluşunun 100. yılı protokolün katıldığı bir başka törenle kutlandı. Törene, Mersin Valisi Ali İhsan Su da katıldı. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, törende Vali Ali İhsan Su’nun kendisine selam vermediğini iddia etti.

Başarır, ANKA Haber Ajansı’na şu değerlendirmeyi yaptı: “Ben Mersin Valisi’ne hakkımı helal etmiyorum, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak. Mersin Valisi, halkın valisi gibi davranmıyor, AKP il başkanı gibi davranıyor. Bize selam vermeyeceksin, bizim en temel, insanı taleplerimizi geri çevireceksin, bizim telefonlarımıza bakmayacaksın, ben de diyorum ki o vali burada olmayacak. Çünkü Mersin’e yakışmıyor.”

 

“ÇALMIYORUZ ÇALDIRMIYORUZ”

Başarır, İller Bankası’nın Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teminat mektubu vermemesini de değerlendirdi. Başarır, CHP’li belediye başkanlarının kısıtlı imkanlarla proje ürettiğini kaydederek, Mersin’in kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümünde metronun temelinin atılmasını buna örnek gösterdi. Başarır, “Biz yolcu, araç garantisi vermeden öz kaynaklarımızla yapıyoruz. Çünkü çalmıyoruz, çaldırmıyoruz. Buna devletin destek olması gerekiyor ama maalesef ki köstek oluyorlar. Ne kadar ayıp. Ne yaparlarsa yapsınlar Mersin metrosunu biz bitireceğiz çünkü biz namuslu insanlarız” dedi.

Belediyeler arasında ayrımcılık yapıldığını ifade eden Başarır, “Akdeniz, merkezdeki tek AKP’li ilçe belediyesi. Valisi, emniyet müdürü, devleti. Hepsi onları destekliyor. Ama bize maalesef ki köstek oluyorlar. Gölge etmesinler… Millet ittifakını belediyelerini engellemeye çalışıyor, haksız, hukuksuz soruşturmalar açıyorlar” diye konuştu.

Başarır; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 4 Aralık 2021 tarihinde Mersin Cumhuriyet Meydanı’nda yapmak istediği mitine izin verilmediğini de anımsattı. Bugünkü açılış töreninin, daha önce izin verilmeyen meydanda olduğunu vurgulayan Başarır, “Olması gereken buydu. Burası 2 milyon Mersinlinin. Çok yanlış bir uygulamaydı, dündüler” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA