POLİSİN İŞKENCE İDDİASI TBMM’YE TAŞINDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

POLİSİN İŞKENCE İDDİASI TBMM’YE TAŞINDI


 

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, Mersin’de Yolgın ailesine şiddet uyguladı iddia edilen polisler hakkında TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdi. Turan, ayrıca İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’na da bir dilekçe verdi.

Haber Merkezi

 

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, Mersin’de Yolgın ailesine polisin şiddet uyguladığı iddialarını TBMM gündemine taşıdı. Konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması için soru önergesi veren Dr. Rıdvan Turan soru önergesinde şunları söyledi: “Mersin'in Akdeniz ilçesine bağlı Çilek Mahallesi’nde ikamet eden Yolgın ailesinin evine 29.12.2021’de Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Şube tarafından baskın düzenlenmiştir.  Yolgın ailesi, evde arama yapan Narkotik Şube polislerini yanlış eve baskın yaptıkları konusunda uyarmalarına rağmen polisler tarafından fiziksel şiddete maruz kalmıştır.  Evin araması sırasında polis memurlarının yanlış eve baskın yaptığını söyleyen İsmail ve Serhat Yolgın adlı kişiler, polislerce darp edilerek gözaltına alındılar ve hem polis aracında hem de götürüldükleri Emniyette polisin şiddetine maruz kalmıştır. Vücutlarının farklı yerlerinden yaralanan İsmail ve Serhat Yolgın darp raporu almış ve kendilerini darp eden polisler hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunmuştur.  Yorgun ailesine yanlışlıkla baskın yapan, şiddet uygulayıp işkence eden Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik Şubesi’nde çalışan polisler hakkında ivedilikle soruşturma açılmalıdır.”

 

BU SORULAR YANIT BEKLİYOR

Dr. Rıdvan Turan önergesinde şu sorulara yer verdi: “Bakanlığınız tarafından Yolgın ailesine uygulanan şiddete ve işkenceye ilişkin herhangi bir soruşturma açılacak mıdır?

Bakanlığınız tarafından Mersin Narkotik Şu Müdürlüğü örneğinde olduğu gibi yurttaşlara işkenceyi önlemek amacıyla hangi önlemler alınmaktadır?

Bakanlığınızın, emniyet mensupları tarafından yurttaşlara uygulanan şiddet ve işkence hakkında herhangi bir araştırması veya raporu var mıdır?”.

Dr. Rıdvan Turan konuyla ilgili TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığına ayrıca bir dilekçe verdi. Turan, yaşanan olayda İsmail ve Serhat Yalgın’a ev baskınında, polis aracının içinde ve emniyette şiddet uygulayan; başta Mersin Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü’nde görevli komiser Ümit Akdeniz olmak üzere tüm polisler hakkında ivedilikle soruşturma açılması için gerekli çalışmaların yürütülmesi talebinde bulundu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA