“2021’DE VERİLMEYEN HAKLARIMIZI 2022’DE ALACAĞIZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“2021’DE VERİLMEYEN HAKLARIMIZI 2022’DE ALACAĞIZ”


 

Mersin Tabip Odası Yönetim Kurulu, yeni yıl nedeniyle yaptığı basın açıklamasında; “2021’de verilmeyen haklarımızı 2022’de alacağız” mesajı verdi.

Haber Merkezi

 

Pandemini de etkisiyle 2021 yılını pek çok sorun ve sorularla geride bırakan doktorlar, 2022’den umutlu. Mersin Tabip Odası Yönetim Kurulu, yeni yıl nedeniyle yaptığı basın açıklamasında; “2021'de verilmeyen haklarımızı 2022'de alacağız” mesajı verdi.

 

“HÜKÜMET SAĞIR VE DİLSİZİ OYNADI”

Soruları yıl boyunca Sağlık Bakanlığına sorduklarını ancak hiçbir yanıt alamadıklarını söyleyen Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen, “2021'deki öncelikli sorunumuz pandemiydi,  COVID-19 nedeniyle ölen 532 sağlık çalışanıydı, hekimlerin ekonomik, özlük ve sosyal haklarıydı...

Sorularımız ise COVID aşılarına karşı bakanlığın neden ilgisiz kaldığı, Turkovac aşısının bilimsel çalışmalarının neden şeffaf bir şekilde yayınlanmadığı, Omicron varyantına karşı ne önlemler alındığı, Meclisten geçen, emekli sandığından emekli hekimlere ciddi kazanım getiren yasanın neden geri çekildiği ve hekimlerin ekonomik, özlük ve sosyal hakları için bakanlığın neler düşündüğüydü.

2021 yılı boyunca bu soruların hiçbirine yanıt alamadık. Gerek Mersin'de ve gerekse de ülkenin dört bir yanında yüzde 90'ı geçen katılımla gerçekleşen 15 Aralık G(ö)REV etkinliğimiz karşısında da hükümet sağır ve dilsizi oynadı” dedi.

 

“HAKLARIMIZI ELDE EDENE DEK MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Haklarını elde edene dek mücadele etmeye devam edeceklerini söyleyen Dr. Antmen, son 20 yıldır süren yanlış ekonomik ve sağlık programları nedeniyle genelde tüm sağlık çalışanlarının,  özel olarak da hekimlerin çok ciddi sıkıntılar çektiğini ifade etti. “Bu sıkıntıların doğal sonucu olarak sadece 2021 yılı içerisinde 8.000 civarında hekim sağlık kamu kurumlarından ayrılmış, bin 200 civarında hekim yurt dışında çalışmayı seçmiştir” diyen Mehmet Antmen, “Her ayın ortalarında verilen ek ödemelerin Aralık ayı içinde verilmemiş olması hekimlerin ekonomik sorunlarının artmasına ve iş barışının bozulmasına neden olmuştur.  Bu acil sorunun da hükümet tarafından bir an önce çözülmesi için yetkilileri uyarıyoruz.

Yeni yılda bu sorunlarla karşılaşmamak, iş barışının sağlanması ve sağlık hizmetlerine herkesin nitelikli bir şekilde ulaşabilmesi için, Sağlık Bakanlığının TTB'nin sesine kulak vermesi, önerilerimizin dikkate alınması, yaşamı pahasına halka hizmet vermeye çalışan hekimlerin her türlü haklarının verilmesini talep ediyor, 2022 yılının mücadeleyi ve umudu büyüttüğümüz bir yıl olmasını, halkımıza da şiddetten uzak, sağlıklı ve huzurlu bir yeni yıl diliyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA