MEÜ’DE ACİL SAĞLIK EMEKÇİLERİ UNUTULMADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ’DE ACİL SAĞLIK EMEKÇİLERİ UNUTULMADI


 

Her gün binlerce hayata dokunan ve büyük bir özveri ile çalışan hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinde görev yapan paramedikler için Mersin Üniversitesi’nde etkinlik düzenlendi.

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı tarafından “22 Aralık Dünya Paramedikler Günü” kutlama töreni gerçekleştirildi. Üniversite Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kutlama etkinliğine, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz; ülke genelinde merkezden en uç noktaya kadar kesintisiz hizmet sunan, yaşam ile ölüm arasında çok ince bir çizgide, her gün binlerce hayata dokunan ve büyük bir özveri ile çalışan hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinde görev yapan paramedikleri yetiştirmekten gurur duyduklarını ifade etti.

Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz, İlk ve Acil Yardım Programı’nın eğitim ve uygulamalarının planlanması ve sürdürülmesinde MEÜ Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı iş birliği içerisinde olduklarını söyledi. Öğrencilerin, hastane öncesi döneme hazırlanmalarında aldıkları acil servis ve ambulans eğitimlerinin tecrübeli öğretim elemanları tarafından verildiğini ifade eden Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz, paramedik öğrencilerini bu şekilde sahaya hazırladıklarını vurguladı.

Etkinlikte, “Yetişkinlerde Kardiyopulmoner Resüsitasyonda Güncel Yaklaşımlar” başlıklı bir sunum gerçekleştiren Üniversitemiz Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cüneyt Ayrık, hastane öncesi dönemde paramediklerin temel yaşam desteği uygulamalarına yönelik güncel çalışmaları ve değişiklikleri anlattı. Paramediklerin önemli ve geniş bir sorumlulukları olduğunu dile getiren Prof. Dr. Cüneyt Ayrık, tüm paramediklerin gününü tebrik etti.

“Acil Serviste Şiddet”  başlıklı sunumunu gerçekleştiren Üniversite Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Narcı ise; acil servislerde yaşanan şiddete dikkat çekerek dünya ve ülkemizdeki son durumu, şiddetin nedenlerini, hangi sıklıkla, hangi saatlerde yaşandığını katılımcılara aktardı.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım öğrencisi ve Tarsus Acil Sağlık Hizmetleri’nde görev yapan Paramedik Aslı Kırtepe de, pandemide paramediklerin yaşadıkları zorlukları paylaştı.

Etkinlikte, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencisi Zeynep Topal ile Deniz ve Liman İşletme Bölümü öğrencisi Habib Oğuz tarafından müzik dinletisi de gerçekleştirildi.

 

Kutlama töreni, Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz tarafından sunum yapan öğretim üyeleri ve öğrencilere teşekkür belgesi takdim edilmesiyle birlikte sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA