MEÜ’DE YABANCI ÖĞRENCİLERE UYUM EĞİTİMİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ’DE YABANCI ÖĞRENCİLERE UYUM EĞİTİMİ


 

Türkiye’de en fazla ikamet izinli yabancının yaşadığı 5’inci il olan Mersin’de, MEÜ’deki yabancı öğrenciler için uyum eğitimi düzenlendi.

Haber Merkezi

 

Mersin İl Göç İdaresi Genel Başkanlığı tarafından, Mersin Üniversitesi’nde ki uluslararası öğrenciler ile ev sahibi toplumun arasındaki karşılıklı uyumun sağlanması konusunda ve hukuki ve sosyal konularda bilgilendirme yapmak amacıyla bir uyum eğitimi düzenledi.

MEÜ Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen uyum eğitimine, üniversite Göç Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Esra Dik, Mersin İl Göç İdaresi Genel Başkanlığı yetkilileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Mersin İl Göç İdaresi İkamet Çalışma Grup Başkanı Murat İnsel, üniversitedeki uluslararası öğrenciler için e-ikamet, ikamet izin türleri, öğrenci ikamet iznine ilişkin esaslar, ikamet izni red/iptal sebepleri ve istatistiki veriler konusunda bir bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Mersin’de 34.741 yabancının ikamet izni ile yaşamakta olduğunu ifade eden Murat İnsel, bu veriler ışığında Mersin’in, Türkiye’de en fazla ikamet izinli yabancının yaşadığı beşinci il olduğunu söyledi.

Murat İnsel’in sunumunun ardından söz alan Üniversite Göç Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Esra Dik ise; öğrencilere Göç Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi hakkında bilgilendirmelerde bulundu ve uluslararası öğrencilere kapılarının her zaman açık olduğunu ifade etti.

Uyum eğitimi, öğrencilerin sorularının cevaplandırılmasıyla birlikte sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA