DAYAKÇI ÖĞRETMEN TBMM’DE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DAYAKÇI ÖĞRETMEN TBMM’DE


 

CHP’li Milletvekili Alpay Antmen, dayakçı öğretmeni TBMM’de gündeme taşıdı.

Haber Merkezi

 

Aksaray’da Ortaköy ilçesi Şehit Salih Aksu Ortaokulu'nda matematik öğretmeni Ali Rıza Y., koridora çıkardığı öğrencisi T.K.'ya tokat ve yumruk atıp öldüresiye dövüp, boğazını sıktı. Görüntüler tüm ülkede büyük tepkiye neden oldu. CHP Konuyu Meclise taşıdı.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde Ali Rıza Y.’nin asla öğretmenlik yapmaması ve Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinden derhal atılması gerektiğini ifade ederek “Öğrenci T.K.’ya 10 gün iş göremez raporu verilmiştir. Öğrencinin babası Duran K., Ali Rıza Y. Hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söylemiştir. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı belirtilmektedir” dedi.

Antmen “Bu vahim olayın görüntülerini dikkatle izledim. Gürültüyü duyan başka sınıftaki öğretmen Gülcan Ünlü, müdahale edip öğrenci T.K.'yı, Ali Rıza Y.'nin elinden kurtarıyor. Başka bir öğretmen ise olayı görmezden gelmiştir. Gülcan öğretmen ve onun gibilere çok teşekkür ediyorum. O, yüz akı bir eğitimcimiz ve bu rezaleti görmezden gelmedi. Bu bizi çok mutlu etti. Çocuğa yapılan şiddeti kimse görmezden gelmemeli. Hele ki bu bir eğitimciyse. Olayın takipçisiyiz. Ali Rıza Y.'nin bir daha çocuklarla yan yana gelmemesi için ne gerekiyorsa yapacağız.” ifadelerini kullandı.

 

BU SORULAR YANIT BEKLİYOR

Alpay Antmen’in önergesinde yer alan sorular şu şekilde; “Bu sözde öğretmen Ali Rıza Y.’yi meslekten atmak için daha ne bekliyorsunuz? Öğretmenlik yapmaması gerektiği çok açık olan bu kişi hakkında sürdürülen bakanlık soruşturması ne aşamadadır?

Bu sözde öğretmen kaç yıldır meslektedir ve ne zamandan bu yana görev yapmaktadır? Bu kişinin ataması ne zaman ve ne şekillerde yapılmıştır?

Ali Rıza Y. ile alakalı daha önce bakanlığınıza ya da Milli Eğitim Müdürlüklerine iletilmiş bir şikayet bulunmakta mıdır?  Varsa bunlar nelerdir ve akıbetleri ne olmuştur?”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA