BAŞKAN KILINÇ: "İSPAT ETSİNLER, İSTİFA EDERİM" | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAŞKAN KILINÇ: "İSPAT ETSİNLER, İSTİFA EDERİM"


 

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın TBMM’ye taşıdığı ihaleye fesat karıştırma iddialarını yalanladı. Başarır’a dava açtığını ifade eden Kılınç, “Siyasi hayatımda 1 kuruşluk şaibe tespit etsinler, aynı gün belediye başkanlığından istifa ederim" dedi.

 

Haber Merkezi

 

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın TBMM’ye taşıdığı ihaleye fesat karıştırma iddiaları ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Anamur'da faaliyet gösteren yerel basın temsilcileri ile belediyedeki makamında bir araya gelen Kılınç, rant ve menfaat sağlama iddialarının kulaktan duyma ve yanlış bilgilere dayandığını ifade etti.

 

“VATANDAŞIMIZIN MAĞDURİYETİNİ GİDERMEK İSTEDİK”

Öncelikle iddiaların odağındaki projeye ilişkin bilgiler veren Kılınç, Sera City Anamur Evleri projesinin temellerinin 2011 yılında atıldığını, aradan geçen sürede inşaatın yalnızca yüzde 65'inin tamamlanabildiğini ifade etti. “Burası bizden önceki dönemde ihale edilmiş bir kat karşılığı gelir ortaklığı projesi” diyen Hidayet Kılınç, “Proje 2011 yılında başlatılmış 10 yılda da ancak yüzde 65'i tamamlanmış, ayrıca burada inşaat tamamlanmadığı halde 26 adet konut satılmış parası ilgili firma tarafından alınmış, ancak ne daireler teslim edilmiş nede inşaat tamamlanmış. Tabiri caizse burası çürümeye terk edilmiş ucube bir bina idi. Göreve geldiğimizde hem bu ucube görüntüyü ortadan kaldırmak, hem buradan daire satın alan 26 vatandaşımızın mağduriyetini gidermek hem de belediyemize bir gelir oluşturmak amacıyla bu inşaat alanını ihale ile satışa çıkardık. Bizden önce 5 kez satışa çıkarılmış ancak teklif veren olmamış. Biz 2 kere satışa çıkardık, ilk ihaleye giren olmadı, ikincisinde de Mersin'de faaliyet gösteren bir firma gelerek ihaleye teklif verdi ve kazandı. İhaleyi baştan sonra şeffaf, kanunlara uygun bir şekilde yaptık. Ancak Anamur'un kazanmasını hazmedemeyen bazı çevreler bundan rahatsızlık duyarak insanların kafasını karıştıracak şekilde açıklamalarda bulundular” şeklinde konuştu.

 

“İFTİRAYI ATANA SORUN, İNŞAATIN YERİNİ GÖSTEREMEZ”

CHP Mersin Milletvekili Başarır'ın açıklamalarının baştan sona yanlış bilgiler içerdiğini ifade eden Başkan Kılınç: "Bahse konu ihale ile ilgili gerekil açıklamayı bütün yasal ve teknik açıklamaları ile birlikte dün yaptık. Kamuoyununda bu açıklamadan tatmin olduğundan eminim. Çünkü biz hukuk açısından emin olmadığımız, akşam eve gittimizde vicdanımızı yaralayan hiç bir işe bugüne kadar kalkışmadık. Bbu beyefendinin açıklamalarını da ciddiye almıyoruz ancak, bu beyefendi aklına esiyor valiye laf söylüyor, aklına esiyor belediye başkanına iftira atıyor, biraz gündenden düştü mü mutlaka birilerine saldırıp popüler olmaya gayret ediyor ama bu sefer iftirayı atıp kaçmasına müsade etmeyeceğiz"ifadelerini kullandı. 

 

“HARCAMALARLA İLGİLİ KİMİN AKLINDA NE SORUSU VARSA CEVAPLAMAYA HAZIRIM”

Anamur Belediyesi olarak her konuda hukuka uygunluk ve şeffaflığı ilke haline getirdiklerini belirten Başkan Kılınç: “Sayın Başarır beni arayıp söz konusu ihale ile ilgili bir soru sorsa idi bununla ilgili bilgi ve belgeyi kendisiyle paylaşmaktan çekinmezdim. Bu sadece bu beyefendi ile ilgili bir durum değil, sıradan bir vatandaşımız, üst düzey bir bürokrat yada bir siyasetçi de olsanız aklınızda en ufak şüphe varsa Anamur Belediye Başkanlığı ile ilgili bütün bilgi ve belgeleri tüm şeffaflığı ile sunmaya hazırım” diye konuştu.

 

“CEZA DAVASINI AÇTIK, YARIN DA TAZMİNAT DAVASINI AÇACAĞIZ”

CHP'li Başarır'a iftira nedeniyle dava açtığını belirten Başkan Kılınç, bununla da kalmayarak tazminat davası açacaklarını ifade etti. Hukuk karşısında hesap soracağını belirten Başkan Kılınç: “Çamur at izi kalsın politikasını sürdürmesine müsaade etmeyeceğiz. Avukatlarımız aracılığı ile bugün suç duyurusunda bulunduk. Yarında yine cumhuriyet başsavcılığımıza başvuruda bulunarak tazminat davası açacağız” dedi.

 

“AMACIMIZ KAVGA ETMEK DEĞİL, KENTİMİZE HİZMET ETMEK”

Hem siyasette hem bürokraside kavga ve anlaşmazlığın hiç bir şey kazandırmayacağını anlatan Kılınç şunları söyledi: “Biz hiç kimse ile kavga etmek ve bununla gündeme gelmek niyetinde değiliz. Ancak bize iftira atanlara çiçek uzatmamızı da kimse beklemesin. Ben 35 yıllık siyasi ve bürokrasi hayatımda sürekli iletişim kuran taraf olmayı terch ettim. Bu tavrın karşılığınıda bugün Ankara'da ziyaret ettiğimiz kurumlarımızda fazlası ile alıyoruz.Şahsımın ve ekibimin tek bir derdi var, ilçemiz Anamur'u fiziki hizmetlerden sosyal projelere, tarımdan turizme her alanda bir üst lige çıkarmak. Bunun içinde gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. İnşallah Sera City Anamur Evlerininin satışından elde edeceğimiz kaynak ile bu kenti bir çok il belediyesinde bile olmayan imkanlarla donatacağız."


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA