YAZ SAATİ ÖĞRENCİLERİ MAĞDUR ETTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YAZ SAATİ ÖĞRENCİLERİ MAĞDUR ETTİ


 

Tarsus Kent Konseyi, ilçede sabit ‘Yaz saati’ uygulamasının öğrencileri mağdur ettiğini açıklayarak, uygulamanın kaldırılması ve okul giriş-çıkış saatleri yeniden düzenlenmesini istedi.

Haber Merkezi

 

Kalıcı yaz saati uygulamasının ülkemizde uzun yıllardır uygulanması eleştirilere yol açmaya devam ediyor. Bu durumun karanlıkta uyanıp okula giden öğrencilerin performanslarında düşüşe sebep olduğunu dile getiren uzmanlara rağmen geri adım atılmaması tepki çekiyor.

Mersin’in Tarsus ilçesinde Kent Konseyi, ilçede sabit ‘Yaz saati’ uygulamasının öğrencileri mağdur ettiğini açıklayarak, uygulamanın kaldırılması ve okul giriş-çıkış saatleri yeniden düzenlenmesini istedi.

 

ÖĞRENCİ ZİFİRİ KARANLIKTA UYANIYOR, GECE YARISI EVE DÖNÜYOR

Konseyden yapılan açıklamada, ilçede ikili eğitim öğretim yapan okullarda özellikle kış aylarında, günlerin kısalması nedeniyle havanın karanlık olduğu saatlerde okul giriş – çıkış saatlerinde sorunlar yaşandığına dikkat çekildi.

‘Yaz saati uygulamasının en çok mağduru olan öğrenciler bu uygulamanın yarattığı birçok sorunu yaşamaktadırlar” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi; “İlçemizde ikili eğitim öğretim yapan okullarda ders zili sabah 07.00’de çalmaktadır. 7 ders sabahçıların ve 7 ders de öğlencilerin ders yaptığı okullarımızda akşam paydos zili 18.30’da çalmaktadır.

Öğrencilerin büyük bir bölümü okullara servislerle ulaşmaktadır. Sabah 7’deki derse ulaşmak isteyen öğrenci zifiri karanlıkta uyanacak, hazırlık yapacak, kahvaltı yapacak, servise yetişecek vb. yolda geçen süreyi de hesaplarsak çocukların gece yarısı erken saatlerde uyanması gerekiyor. Yine 18.30’da dersi biten öğrenciler hava karardıktan sonra evlerine ancak ulaşabiliyorlar.

 

“FİZİKSEL, RUHSAL, SOSYAL VE AKADEMİK GELİŞİMİ OLUMSUZ ETKİLİYOR”

Bu ders saati uygulaması öğrencilerin; fiziksel, ruhsal, sosyal ve akademik gelişimlerini olumsuz yönde etkilemektedir. Ayrıca havanın karanlık olması okula özellikle yaya olarak ulaşmak zorunda kalan öğrenciler için güvenlik sorunlarını da ortaya çıkarmaktadır.

Bütün bunlarla birlikte yaşanan pandemi sürecinde okullarımızda vaka sayıları artmakta, kapanan sınıf sayısı giderek çoğalmaktadır. Soğuk kış günlerinde sınıfların havalandırma sorunu da yaşayacağı gerçeğiyle birlikte toplu halde bulunan öğrencilerin okulda geçen süresinin kısaltılması hayati önem taşımaktadır.

Bu sorunların giderilmesi ya da en aza indirilmesi için, çocuk haklarının gereği olarak çocuğun üstün yararı düşünülerek önerilerimiz: sabit ‘Yaz saati’ uygulamasına son verilmelidir. Okul giriş-çıkış saatleri yeniden düzenlenmelidir. Ders sayıları azaltılmalıdır. Ders süreleri kısaltılmalıdır”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA