BOZDOĞAN: “YATIRIMLARDAN ÖDÜN VERMEYECEĞİZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BOZDOĞAN: “YATIRIMLARDAN ÖDÜN VERMEYECEĞİZ”


 

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, dövizdeki oynamalardan dolayı bütçelerinde yüzde 38 ile 41 arasında bir kayıp söz konusu olduğunu vurgulayarak “Bu yıl çok ciddi yatırımlarımız var. Bu yatırımlarımızın hiçbirinden ödün vermeyeceğiz” dedi.

Hediye Eroğlu

 

Tarsus Belediyesi’nin Aralık ayı olağanüstü meclis toplantısı belediye meclis salonunda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından mecliste , İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün kadro ihdas ve iptalleri ile ilgili teklif ile sözleşmeli personellere verilecek ücret tutarları ile ilgili teklif oy birliği ile kabul edildi.

Mecliste Kavaklı Mahallesi 2440 Sokak üzerinde yapılacak parka 100.Yıl Parkı, Kemalpaşa Mahallesi 437/1 Ada/Parsel de yapılan parka, Tarsus Karavan Park, Akşemsettin Mahallesi 0182 Sokak üzerine yapılan parka Avukatlar Koruluğu isimlerinin verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Mecliste Tekke Mahallesi 2636 ada 13 parsel, 4766 ada 5 parsel, 4768 ada 2 parsel numaralı taşınmazların 20 yıl süre ile kiralanmasına, kiralama ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek üzere, Belediye Encümeni ve Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ a yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Ayrıca mecliste Evsel Katı Atık Tarifelerinin belirlenmesine yönelik teklifte oy birliği ile kabul edildi.

 

BELEDİYENİN KASASI NE DURUMDA?

Meclisin dilek ve temenniler bölümünde söz alan Başkan Haluk Bozdoğan Tarsus Belediyesi’nin kasa durumu ile ilgili bilgi verdi.

2 Aralık’ta gösterdikleri kasada 28 milyon 267 bin lira para ve 54 milyon lira borç bulunduğunu anlatan Bozdoğan, “Şu an kasa mevcudu 31 milyon. Borç durumu da 50 milyona düştü. 4 milyon borcun düşmesi, 3 milyonda artması yani 7 milyonluk 19 günde Tarsus Belediyesi’nin bir kazancı oldu” dedi.

 

“DÖVİZDEKİ OYNAMADAN DOLAYI YÜZDE 31-41 ARASINDA BÜTÇEMİZDE  KAYIP SÖZ KONUSU”

Ekonomik olarak zorlu bir dönemden geçildiğini anımsatan Bozdoğan, “Ne olursa olsun belediyenin bu krizi fırsata çevirmesi gerekiyor. Meclis üyesi arkadaşlarımdan özellikle sivil toplum kuruluşlarından önemli bir talebim olacak. Dolar ve EURO’daki oynamalardan dolayı belediyenin bütçesinde nereden bakarsanız bakın yaklaşık yüzde 38 ile 41 arasında bir kayıp söz konusu. Bizim bu yıl çok ciddi yatırımlarımız var. Bu yatırımlarımızın hiçbirinden ödün vermeyeceğiz. Hepsi de yapılacak. Tarsus Belediyesi güneyde en güçlü olan belediye. Ayakları yere sağlam basan bir belediye. Yüksek faiz ile alınan 38 milyon lira borcumuz Aralık ayının 12’sinden sonra bitti. Hepsini ödemiş olduk” şeklinde konuştu.

Meclis üyeleri arkadaşlarımdan en büyük ricasının yeni bütçe revize stratejisini ortaya koyabilmek olduğunu anlatan Bozdoğan, yeni bütçe revize stratejisinin katılımcı bütçe ve yapacakları yatırımlar açısından önemli olduğuna işaret etti.

 

“TIKIR TIKIR ÇALIŞIYORUZ”

Tarsus Belediyesi çalışanlarına yıl sonu olması nedeniyle teşekkür eden Bozdoğan şunları söyledi: “Nereye gittiğimizi bilmek için hepimiz yürüyoruz. İyi şeyler ortaya çıkıyor. Deyim yerinde ise tıkır tıkır çalışıyoruz. Bazen suyu susuzluktan öğreniyoruz. Bir araya gelip bunu çözebilmek için. Kimi zaman eğitici kimi zaman yönetici oluyoruz. Kimi zaman bütünleştiriyoruz. Öncülük ediyoruz. Destekleyici oluyoruz. Aktararak paylaşıyoruz. Basit ve anlaşılır hale döndürüyoruz. Yani hem öğreniyoruz hem öğretiyoruz. Öğrenirken ve öğretirken büyük bir yalınlıkla bunu yapıyoruz. Takdiri verecek olan kamuoyu diyoruz. Yaptığız hizmette her zaman halka sığındık. Bugün gurur duyduğum bir meclise sahibim. Tarsus halkının ve bütün halkımızın böyle bir meclis ile gurur duyması istiyorum.Bu kentte olmak bir gururdur ama bu kentte yaşamak apayrı bir ayrıcalıktır. Biz bu yatırımları her ne ekonomik sıkıntı olursa olsun o krizleri mutlaka fırsata çevirerek başaracağız.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA