MERSİN TEKNOPARK ÖZGÜR DURMAZ’I İSTİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN TEKNOPARK ÖZGÜR DURMAZ’I İSTİYOR


 

Mersin Teknopark Genel Müdür Özgür Durmaz’ın yönetim kurulu kararı ile alınıp yerine AKP eski Mezitli İlçe Başkanı İhsan Gültekin atanması bölge firmalarından tepki çekti. Firmalar Durmaz’ın görevine iade edilmesi için imza toplayan firmalar, kent odakları ile birlikte konunun yeniden yönetimin gündemine alınması için baskı yapıyor.

HEDİYE EROĞLU

Kuruluşunun 16’ıncı yılında Türkiye’nin, dünyanın alanında öne çıkan kuruluşları arasında yer alan Mersin Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde (Mersin Teknopark) siyaset kokan görevden alma ve atamalar kentte krize neden oldu.

YÖNETİMDE TEK İTİRAZ EDEN HALUK VELİ DOĞAN OLDU
Teknopark Yönetim Kurulu, 15 Kasım’da Vali Ali İhsan Su başkanlığında toplandı. Toplantıya; Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı (%15 Hisse), Tarsus Üniversitesi (%1 Hisse), Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (%29 Hisse), Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (%19 Hisse), Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası(%3 Hisse) ile Akdeniz İhracatçı Birlikleri (%18 Hisse) başkanları da katıldı.
Mersin Üniversitesi Rektörü Ahmet Çamsarı’nın başını çektiği grup toplantıda siyaset kokan bir görevden alma kararına imza atıldı. Toplantıda kurumun 14 yıldan buyana genel müdürlük görevini yürüten Özgür Durmaz, herhangi bir sebep gösterilmeksizin görevinden alındı. Yönetim kurulu Durmaz’ın yerine ise tepki çeken bir isim atadı. Özgür Durmaz’dan boşalan koltuğa narenciye üreticisi AKP Mezitli eski ilçe başkanı İhsan Gültekin'in atanmasına karar verildi. Karar Teknopark ve kentte büyük tepki çekti. 
Ranta geçit vermeyen, Teknopark’a danışmanlık kazancı sağlayan, aldığı tüm tekliflere rağmen ek iş yapmayarak, dört kolla işine sarılan Durmaz’ın görevden alınmasına yönetim kurulunda tepki gösteren tek isim Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Temsilcisi olarak bulunan Haluk Veli Doğan oldu. 
MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan’ın desteğini alan Haluk Veli Doğan’ın, söz konusu görevden alma ve atamaya sert tepki verdiği öğrenildi. Oldu bitti ile karar alınmak istenirken özellikle kentin sanayicilerini yok sayarcasına Rektör Ahmet Çamsarı’nın, Özgür Durmaz’ın görevden alınması için büyük mücadele verdiği öğrenildi. Kentin sanayi kurumlarının temsilcileri olan Tarsus OSB ve AKIB temsilcilerinin konuşmasına fırsat verilmeden 'oldu bittiye' getirilmesi büyük tepkilere yol açtı. 

“TÜRKİYE’DE HİÇBİR BAŞARI CEZASIZ DEĞİLDİR”
Mersin Teknopark’ı, Türkiye’de uluslar arası arenada herkesin beynine kazıyan, bilgi ve deneyim olarak profesyonel kariyerinin zirvesinde olan Özgür Durmaz’ın görevden alınması, “Türkiye’de hiçbir başarı cezasız değildir” yorumlarına neden oldu. 

TEKNOPARK ÖZGÜR DURMAZ’I İSTİYOR
Ancak Mersin Teknopark Genel Müdür Özgür Durmaz’un yönetim kurulu kararı ile alınıp yerine AKP eski Mezitli İlçe Başkanı İhsan Gültekin atanması bölge firmalarından tepki çekti. Firmalar Durmaz’ın görevine iade edilmesi için imza toplayan firmalar, kent odakları ile birlikte konunun yeniden Teknopark Yönetim Kurulu’nun gündemine alınması için baskı yaptığı öğrenildi. Bugün itibariyle harekete geçmesi beklenen Teknopark firmaları, gecesini gündüzüne katarak, gerek Mersin’in ve gerekse de Türkiye’nin Teknopark konusunda adeta devler liginde mücadele etmesini sağlayan Durmaz’ın yeniden görevine iade edilmesi için girişimlerde bulunacağı bilgisine ulaşıldı. 

Şirketlerin yapmış olduğu açıklamada; "Teknoloji geliştirme bölgelerinde faaliyet göstermekte olan şirketlerimiz kentimize ve ülkemize gerek istihdam gerekse ihracat açısından yüksek seviyede katkı sağlamaktadır. 2020 verileri ile birlikte yaklaşık 812.000.000 TL Ar-Ge satışı, 120.000.000 USD ihracat rakamlarına ulaşmış bulunmaktayız. 1000’e yakın personel istihdamı sağlamaktayız. Bu seviyelere ulaşmamızda sayın Özgür Durmaz’ın başta Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, İran, Kuveyt, Bahreyn, Suudi Arabistan, Güne Kore, Japonya, Tayland gibi Asya pasifik ülkeleri, Kuzey ve Güney Amerika ve Avrupa kıtasında bulunan iş ağını kullanmaktayız. Bu görevden alma özellikle ihracatımızda büyük kayıplara yol açacaktır.
Ayrıca her yıl T.C. Sanayi Bakanlığı tarafından teknoloji geliştirme bölgeleri endeksinde ODTÜ, İTÜ, Bilkent gibi teknoparklardan sonra ilk 5’de yer alan ayrıca uluslararasılaşma da yer alan ve bu başarılarının baş mimarlarından olan sayın Özgür Durmaz şirketimizin gerek yurt içi gerekse yurtdışı büyüme süreçlerinde yadsınamaz katkı sağlamaktadır.
Şirketler olarak bu dilekçeye sığdırılamayacak başarılarla dolu özgeçmişe sahip Türkiye’deki alanında en tecrübeli isim olan sayın Özgür Durmaz’ın görevden alınmasını şirketler olarak büyük bir üzüntü ile karşıladığımız bu kararın yönetim kurulunda tekrar görüşülmesini talep etmekteyiz" denildi,

MERSİN TEKNOPARK DEVLER LİGİNDE
Halen 80’in üzerinde firmanın ve bunlara bağlı sadece Ar-Ge alanında 600’e yakın kişinin istihdam edildiği Teknopark dolaylı olarak binlerce insana ekmek kapısı olurken, Türkiye genelinde bulunan 89 Teknopark içinde 2016'dan bu güne başarı grafiği sıralamasında da 5'nciliği elinde bulunduruyor.  
Geçen yıl ki ciro hacmi 850 milyon TL’ye yakın olan bu yıl için ise bir milyar TL’nin üzerinde ciroya ulaşması beklenen Teknopark, ayrıca ihracat rakamlarında da yıl sonu itibariyle toplam 200 milyon dolar elde etmeyi planlıyor.

ÖZGÜR DURMAZ KİMDİR?
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi işletme bölümü lisans, Mersin Üniversitesi kamu yönetimi yüksek lisans mezunu.
Ayrıca Anadolu Üniversitesi halkla ilişkiler bitirdi. Sertifikalı mentörluk eğitimi tamamladı. Amerika’dan İngilizce Öğretmenliği Sertifikasına sahip.
Ana dil seviyesinde İngilizce bilgisi yanında, Almanca ve İtalyanca biliyor. Girişimcilik, işletmecilik becerileri, finans, uluslarasılaşma, yatırım ve yatırımcı ilişkileri ve benzeri pek çok konuda eğitimler aldı ve eğitimler verdi.
27 yıldır iş hayatının içinde. perakende sektöründe (Migros) Müdürlük, Berdan Tekstilde insan kaynakları ve eğitim, Mersin Valiliği Özel kalem görevleri sonrasında, son 14 yıldır Mersin Teknopark Genel Müdürlüğü.
Türkiye Teknoparklar derneği kurucu üyesi, 
KOSGEB Arge inavasyon kurulu üyeliği, 
IASP Avrupa bölümü üyesi, 
WTA üyeliği, 
Avrupa mentör ağı kurucusu. 
Ulusal Ajans projeleri koordinatörü.
Pek çok danışma kurulu üyeliği, jürilik ....
14 yıldır tüm dünyadan hükümetlerin, Teknoparkların, sivil toplum örgütlerinin, kurumların davetini alarak Teknopark anlatıyor.
Bunlardan yalnızca bir kaç tanesi:
2008- devam Kolombiya, Brezilya, Usa, Kanada, Portekiz, Fas, İspanya, Andorra, İtalya, Belçika, Almanya, Fransa, Hollanda, İngiltere, Slovenya, Finlandiya, Danimarka, Litvanya, Estonya, Rusya, Azerbaycan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Suudi Arabistan, İran, Güney Afrika Cumhuriyeti, Çin, Tayland Japonya, Güney Kore başta olmak üzere dünyanın her noktasındaki Teknoparklara ve kurumlara danışmanlık, mentorluk, eğitmenlik
2008- devam Sophia Antipolis WTC inovasyon ve teknoloji strateji partneri
2013-devam Korea Innovation Foundation, Korean STP Ülke kontakt noktası, 
2015-devam Fundagedescol Colombia Teknopark Mentoru,
2019-2020 Tekfen Tarımsal Araştırma ve Pazarlama A.Ş. inovasyon mentoru
2019 Apex Teknik Tekstil ve Sağlık Ürünleri San.Tic.LTD inovasyon mentoru
2019-2020 Ova Oluklu Mukavva Ambalaj San. ve Tic A.Ş. inovasyon mentoru
2019-2020 Toros Tarım San. ve Tic. A.Ş. inovasyon mentoru
2021-devam Ardent Plastik San. ve Tic. A.Ş. katma değerli inovasyon mentoru
2021-devam Berdan Cıvata Somun Makina Yedek Parça İmalat Sanayi ve Lab.Hizm. Tic.San. A.Ş. katma değerli inovasyon mentoru


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA