EVİM MAĞDURLARI ÇÖZÜM İSTİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EVİM MAĞDURLARI ÇÖZÜM İSTİYOR


 

Mersin’de sayıları 2 bini bulan evim mağdurları, yağmur altında iktidara çözüm çağrısı yaparak, “Artık ne bekleyecek gücümüz ne de tahammül edecek sabrımız kalmadı” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

2 Temmuz 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile ülke genelinde faaliyet gösteren 21 tane faizsiz tasarruf ev ve araba alma firmalarının kapatılması sonucu mağdur olan vatandaşlar tepkilerini sürdürüyor.

Yaklaşık 6 aydır çözüm bekleyen Mersin’de sayıları 2 bini bulan evim mağdurları yağışlı havaya aldırmayarak, Özgecan Aslan Meydanı’nda biraraya gelip, yaptıkları basın açıklaması ile bir kez daha iktidara seslendi.

 

“UMUTLARIMIZ YOK OLDU”

Mersin Evim Mağdurları Platformu adına açıklamayı okuyan Mustafa Kemal Gökçek, “Bir memleket düşlüyorduk, üzerinde yaşadığımız bu memleket hayallerimizin elimizden alındığı yer oldu” diyerek, yaşadıkları hayal kırıklığını tarif etmeye çalıştı.

Umutlarının yok olduğunu söyleyen Gökçek, “Devleti yöneten kadrolara en gür sedamızla sesleniyoruz; Beyler devlet yönetiyorsunuz devlet, hangi devletin yönetimi kendi masum, gariban halkını mağdur eder. Sonra kenara çekilip seyir eder.

2 Temmuz 2021 günü elli dört bin insanın tek bir düzenleme ile bütün alın terine, helal lokmasına el konulduğu gün olarak tarihimizin sayfalarında yerini aldı.

Tek bir imza ile binlerce insanın mağduriyetine sebep olan kadrolarınız bu haklı feryadı duymak zorundadır. Bu yapılan yanlış düzenlemenin hak gaspına sebep olduğu açıkça ortadayken bu durumu görmezden gelmenizde bir o kadar manidardır.

Çünkü, görev verdiğiniz TMSF kurum milletin hakkını kapalı kasalarına kaldırdı geri iade etmiyor. Elli dört bin insanın alın terini kendi keyfi uygulamaları ile yok ediyor ve vatandaş lehine hiçbir iş yapmıyor.

 

“NE GÜCÜMÜZ NE DE SABRIMIZ KALMADI”

Aylar oldu, TMSF hep bir sorun yumağı olarak karşımızda duruyorken şimdi de bu kurum sorunun devlet yönetimi kaynaklı olduğunu söylemekten çekinmiyor. Bizler kimsenin tek bir kuruşunu istemiyoruz. Kendi alın terimizin, helal lokmamızın ve bizim olan birikimlerimizin iadesini talep ediyoruz.

Bu memleket binlerce mülteciye kucak açan idarecilere sahipken bizlere, asıl yurttaşlarına neden bu kadar mesafeli olur. Mağduriyetimizi çözecek olan devlet yönetimine kendi teşkilat merkezleri önünden ve seksen bir ilimizden tek nefes ile sesleniyoruz.

Bizler haklıyız ve dahi mağdur değilken mağdur edildik. Bizleri duymadık, görmedik ve bilmiyoruz diyerek yok sayamazsınız. Sorun sadece bizim sorunumuz değil. Bu sorun bir memleket meselesi olarak karşınızda duruyor.

Artık ne bekleyecek gücümüz ne de tahammül edecek sabrımız kalmadı.

Biz biliyoruz devletimiz büyük, devletimiz kudretli ve de hem mağduru korur hem mazlumu kollar. Büyük devlet olmak bunu iktiza ederken bu sorunumuzun acilen çözülmesini talep ediyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA