AKADEMİSYENLER MERSİN’İ ULUSLAR ARASI PLATFORMDA TANITACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKADEMİSYENLER MERSİN’İ ULUSLAR ARASI PLATFORMDA TANITACAK


 

Mersin bölgesini uluslararası platformda tanıtmayı amaçlayan Akademi Derneği yeni yönetimini seçti. Genel kurulda Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt, Akademi Derneğine yeniden Başkan seçildi.

Haber Merkezi

 

Mersin'i ve 10 bin yıllık tarihe sahip Tarsus'u uluslararası platformda tanıtmayı hedefleyen Akademi Derneği’nin birinci olağan genel kurul toplantısı, üyelerinin katılımıyla Tarsus Ticaret Borsası’nda gerçekleştirildi.

Akademi Derneği Başkanlığına yeniden seçilen kurucu Başkan Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt, “Yahya Kemal Beyatlı, ‘Cilt cilt eserleri vardır, akademilere onlar girerler, onlar büyük şahsiyetler sayılır’ sözüyle akademi kelimesine çok derin bir anlam yüklemiştir. Nitekim akademi, Türk Dil Kurumu’na göre, bilginler, yazarlar, sanatçılardan oluşan çatı kuruluşu ifade etmektedir. Buradan hareketle bizler de akademinin anlam ve önemine yakışır, her biri kendi alanında büyük başarılara imza atmış üyeleri derneğimize kazandırma gayreti içerisindeyiz.” şeklinde konuştu.

Müthiş bir vizyon ile ülke çapında bir oluşum kurma niyetinde olduklarına dikkat çeken Başkan Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt, ulusal ve uluslararası düzeyde topluma fayda sağlayacak faaliyetler gerçekleştirerek bilimin gelişmesine katkıda bulunmak, lisans ve lisansüstü öğrencilerin akademik gelişimine destek vererek bilimsel faaliyetleri özendirmek, kadın istihdam ve girişimcilik düzeyinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapmak ve bağımlılık oranının azaltılmasına katkıda bulunmak öncelikli olmak üzere birçok farklı alandaki önemli projeleri birer birer hayata geçirmeye başladıklarını ifade etti.

Başkan Özbozkurt ayrıca, milli kültürün, ahlâk ve fikir hayatının geliştirilerek milli birlik ve beraberlik ruhunun güçlendirilmesi adına, görev ve sorumluluklarının bilinciyle gerçekleştirilecek bütün çalışmalarının bir disiplin içerisinde yürütüleceğini vurguladı.

Birinci Olağan Genel Kurul sonrasında ayrıca üyeler ile birlikte Akademi Derneği adına Tarsus Ticaret Borsası bahçesinde fidan dikimi gerçekleştirildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA