TARSUSLU KADIN 56 YAŞINDA OKUMA YAZMA ÖĞRENDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUSLU KADIN 56 YAŞINDA OKUMA YAZMA ÖĞRENDİ


 

Tarsus’ta 56 yaşındaki anne belediyenin açtığı kursta okuma yazma öğrendi. Başkan Bozdoğan “Tarsus’ta okuma yazma bilmeyen kadın kalmayacak’’ dedi.

Haber Merkezi

 

Sosyal belediyecilik anlayışı ile yaşamın her alanında halkın yararına ve gelişimine katkı sağlayacak projelere önem veren Tarsus Belediyesi’nin, Kişisel Gelişim Projesi kapsamında okuma yazma bilmeyen kadınlara özel açtığı okuma yazma kursu meyvelerini veriyor.

Proje kapsamında Tarsus Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi sorumluluğunda açılan okuma yazma kursuna katılan 30 ile 56 yaş arasındaki toplam 24 kadın kursiyer okuma yazma öğrenerek sertifika almaya hak kazandı. Okuma Yazma Kursunu başarı ile tamamlayan kadın kursiyerler ile bir araya gelen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, okuma yazma öğrenen kadın kursiyerlere çiçek takdim ederek ilerleyen yaşlarına rağmen azmedip okuma yazma öğrenmelerinden dolayı kendilerini tebrik etti.

Kadınlara yönelik Kişisel Gelişim Seferberliği Projesi kapsamında Fahrettinpaşa Mahallesi Uğur Mumcu okuma salonunda gerçekleştirilen okuma yazma kursunun tamamlanmasının ardından, başta 56 yaşına kadar okuma yazma öğrenme imkânı bulunmayan Cemile Sain olmak üzere tüm kursiyerlerin öğrenmenin yaşının olmadığını ve örnek birey olmalarından ötürü kutladı. Sertifikalarını Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın elinden alan kadın kursiyerler, Başkan Bozdoğan’a teşekkürlerini iletti.

 

“OKUMANIN YAŞI YOKTUR”

Eğitime verilen her desteğin Türkiye'nin geleceğine yapılan yatırım olduğuna dikkat çeken Başkan Bozdoğan, “Şu ana kadar hayata geçirdiğimiz en önemli çalışmalardan birisi de kadınlara yönelik başlattığımız okuma yazma seferberliği projesidir. Proje kapsamında yaşları 30’dan 56’ya kadar olan kadın kursiyerlerimiz okuma yazma eğitimi aldılar ve kısa sürede büyük yol kat ederek başarıyla okuma yazma sertifikası almaya hak kazandılar. Bizleri en çok mutlu eden olay ise 56 yaşındaki ablamızın büyük bir istekle eğitimini tamamlaması oldu. Tarsus’ta okuma yazma bilmeyen kadın kalmayacak diyerek çıktığımız bu yolda, okuma yazma kursundan bu dönemki ilk mezunlarımıza sertifikalarını takdim ettik. Okumanın yaşı yoktur, özellikle kadın ve gençlerimizin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda kursumuz tüm hızıyla devam edecek. Kentimizde açacağımız kurslar sayesinde okuma yazma bilmeyen kadın kalmayacak” dedi.

 

56 YAŞINDA OKUMA YAZMA ÖĞRENDİ

Çocukken okumayı çok istemesine rağmen imkânsızlıklar nedeniyle bunu yapamadığını ifade eden 56 yaşında 2 çocuk annesi Cemile Sain, “Biz küçükken hem kız çocukları okula gönderilmezdi, hem de hayat şartları çok zordu. Bu sebeple okuma yazma öğrenemedik. Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’ın kadınlara böyle bir imkân sağladığını öğrendim. Çocuklarıma beni oraya götürün ben bunu başaracağım artık dedim. Okumanın yaşı yoktur. Bu yaştan sonra böyle bir şansı yakalamak çok zor. Artık kimseye muhtaç olmadan her yere gidebilirim. Başkanımıza çok çok teşekkür ederim” dedi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA