‘KOZALAR’ OYUNU BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘KOZALAR’ OYUNU BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ‘Kozalar’ oyununun prömiyerini hem İstanbul’da hem de Mersin’de yaptı. Farklı dekoru ve konusuyla dikkat çeken oyun, seyircilerin büyük beğenisini topladı.

Haber Merkezi

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’ne bağlı Şehir Tiyatrosu, Aralık ayında da birbirinden güzel oyunlarla seyircisini selamlamaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları, ‘Kadının Sözü Var’ etkinlikleri kapsamında ‘Kozalar’ oyunun prömiyerini ilk olarak İstanbul’da, ardından da Mersin’de gerçekleştirdi. Konusu, dekoru ve tiyatro sanatçılarının performanslarıyla ‘Kozalar’, seyircilerden tam not aldı.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, hem yetişkinler hem de çocuklar için hazırladığı 5 farklı temsille Aralık ayı gösterimlerine devam ediyor. Şehir Tiyatrosu oyuncuları, ‘Kozalar’ oyununun prömiyerini 9 Aralık’ta İstanbul Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde gerçekleştirmişti. Oyunun Mersin prömiyeri ise Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Türk edebiyatının en önemli romancılarından Adalet Ağaoğlu’nun yazdığı, üç burjuva kadınının mülkiyet ve iktidar temelinde ilerleyen sohbetlerini konu alan oyunun yönetmenliğini Burcu Tutkun Turan, sahne tasarımını Başak Özdoğan yapıyor. Oyunun kostümlerini Funda Çebi, koreografisini Utku Demirkaya, müziğini Can Otkum, reji asistanlığını Mehmet Naci İdişçi, yardımcı yönetmenliğini Ozan Erdönmez yürütüyor. Genel Sanat Yönetmenliğini Murat Atak’ın yaptığı oyunun dramaturgu ise Taner Çelik.

Şehir Tiyatrosu’nun devam eden Aralık ayı programı şöyle:

Ölümü Ardında Gezdirenler/Yetişkin Oyunu Yer: Mezitli Kültür Merkezi Tarih: 16 Aralık

Matruşka/ Yetişkin Oyunu Yer: Mezitli Kültür Merkezi Tarih: 23 Aralık

Gökkuşağının Altında/Çocuk Oyunu Yer: Kongre Merkezi Tarih: 26 Aralık

Kozalar/Yetişkin Oyunu Yer: Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi Tarih: 28 Aralık

Halktan Biri/Yetişkin Oyunu Yer: Nevid Kodallı Oda Tiyatrosu Tarih: 29 Aralık

 

SEYİRCİLER SALONA HES KODU İLE GİRİŞ YAPABİLİYOR

Tiyatroseverler oyunların sahneleneceği salonlara girerken salon görevlilerine HES kodlarını göstererek giriş yapabilecek. Ayrıca, İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye göre sahne girişinde fotoğraflı aşı kartı, aşı olmayanların ise 48 saat içinde yapılmış PCR testi belgesi ibraz etmesi isteniyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA