“AKKUYU ZEMİNİNDE ÇATLAK VAR MI?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“AKKUYU ZEMİNİNDE ÇATLAK VAR MI?”


 

NKP Dönem Sözcüsü Uğur Tulay, Akkuyu NGS AŞ üst düzey yöneticisi Denis Sezemin’e zemin çatlağı iddialarını sordu. Sezemin ise 5 ayrı kurum-kuruluş tarafından denetlendikleri yanıtı ile soruya net cevap vermekten kaçındı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de inşaatı süren Akkuyu Nükleer Santrali sık sık kazalar, zemin çatlakları ve patlamalar ile gündeme gelirken Nükleer Karşıtı Platform, proje dair yanıtsız sorulara cevap aramaya devam ediyor.

Platformun Mersin Dönem Sözcüsü Elektrik, Elektronik ve Haberleşme Mühendisi Uğur Tulay, Akkuyu Nükleer Güç Santrali için düzenlenen tedarik seminerine katılarak, tartışmalara neden konularla ilgili sorulara yanıt aradı.

Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktörü Denis Sezemin ile bir araya gelen Tulay, öncelikle satın alma garantisi ile ilgili bir soru sordu.

Ancak Sezemin kendisinin bu alana dair yetkili olmadığını saha ve inşaat aşamalarından sorumlu olduğunu dile getirdi.

 

“ZEMİNDE ÇATLAK VAR MI?”

Bunun üzerine Tulay, zemin çatlakları ile ilgili soru sorarak, iddialarla ilgili açıklama istedi. Bunun üzerine Sezemin, “Nükleer santralimizin ilk temel atan insanlardan biri olarak şunu söyleyebilirim, mesleğim inşaat mühendisliğidir. Sahamızda gerçekleştirilen tüm inşaat ve beton işleri 5 ayrı kurum ve kuruluş tarafından denetlenmektedir.

İlk denetçi sahanın sahibi olan Akkuyu Nükleerin yapı denetim birimidir. Nükleer Santralde inşaat işleri gerçekleştirilirken 30024 nolu yönetmeliğe göre bağımsız yapı denetim kuruluşlarının olması zorunludur” dedi.

 

“5 AYRI YERDEN DENETLENİYORUZ”

Bunun üzerine araya giren Tulay, “Yani olmamış mıdır böyle bir çatlak?” dedi. Denis Sezemin ise açıklamasına şöyle devam etti; “Sahamızda denetimleri gerçekleştiren bağımsız yapı denetim Nükleer Düzenleme Kurulu’ndan akredite olmuş bir kurumdur. Sahamızda faaliyet gösteren denetçi şirketler Fransa’dandır. Sahamızda inşaat halinde olan önemli yapı ve binalarda nükleer düzenleme kuruluşunun denetçileri de bizzat denetleme yapmaktadırlar. Yani beton, demir çalışmaları tamamlandığında kontrolü bu 5 ayrı kuruluştan oluşan komisyon tarafından kabul veya red almaktadır” dedi.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA