TARSUS DOĞA PARKI’NA İKİ ASLAN DAHA GELDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS DOĞA PARKI’NA İKİ ASLAN DAHA GELDİ


 

Tarsus Doğa Parkı’nın en çok ilgi gören türleri arasında yer alan aslanların sayısı, Kayseri’deki bir hayvanat bahçesinden getirilen iki yeni dişi aslanın eklenmesiyle çoğaldı.

Haber Merkezi

 

Her yıl on binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Tarsus Doğa Parkı’nda bulunan hayvan sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.

Tarsus Doğa Parkı’nda bulunan ve en çok ilgi gören türler arasında yer alan aslanların sayısı, iki yeni genç dişi aslanın gelmesiyle arttı. Daha önce bir erkek ve iki dişi aslan bulunan Tarsus Doğa Parkı’nın yeni sakinleri ayrı bir bölüme konuldu.

 

DOĞA PARKI’NIN İKİ YENİ GÖZDESİ

Kayseri’de bulunan hayvanat bahçesinden getirilen iki dişi aslana, Tarsus’a özgü olan “Berdan” ve “Kleopatra” isimleri verildi. Personel ve veterinerler tarafından özenle bakılan iki aslanın sağlık durumlarının ise iyi olduğu gözlendi. Tarsus Doğa Parkı veteriner teknikerlerinden Yılmaz Ölmez, Tarsus Doğa Parkı’ndaki iyi yeni cana da özenle bakacaklarını belirterek, “İki tane aslan bünyemize kazandırdık. Kayseri’den geldiler. 1,5-2 yaşları arasındalar. Ziyaretçilerimizin en çok merak ettiği ve en çok sorduğu türlerden. Birinin adını Berdan, birinin adını Kleopatra koyduk; Tarsusumuza özgü olduğu için. Sağlık durumları şu anda çok iyi. Bir tanesi biraz zayıf kalmış, ekstra takviyelerle gelişimini pozitif yönde etkilemeye çalışıyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA