“TİCARET İÇİN İHANET ETMEYİN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“TİCARET İÇİN İHANET ETMEYİN”


 

Akkuyu Nükleer Güç Santrali için düzenlenecek tedarikçi semineri ile “Siz de buradan kazanç elde edeceksiniz” algısı yaratmaya çalışıldığın savunan NKP Dönem Sözcüsü Uğur Tulay, “Ağızlara bir parmak bal çalınacak. Ticaret yapmak adına şehrimize bölgemize ihanet etmeyin” çağrısı yaptı.

Hediye EROĞLU

 

Mersin’in Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi’nde inşaatı süren Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesine ilişkin 15 arlık tarihinde düzenlenecek “Akkuyu NGS Projesi Tedarikçileri Semineri”ne tepki geldi.

 

“ALBENİ YARATMAK İSTİYORLAR”

Konuyla ilgili Nükleer Karşıtı Platform Mersin Dönem Sözcüsü Uğur Tulay, tedarikçiler için daha önce Ankara’da çevrim içi olarak bir etkinlik yapıldığını ve kendisinin de katıldığını anımsattı.

“Ticaret odalarında albeni yaratmak ve onları kendi içlerine çekmek istiyorlar” diyen Tulay, artık tedarik süreçlerinin başlı başına bir sorun haline geldiğine dikkat çekti.

“Geçtiğimiz günlerde sanal olarak yapılan açık kapı etkinliğinde büyük çaplı aletler hariç her şeyi kendilerinin ürettiklerini belirtmişlerdi” diyen Tulay ancak artık bunun zorlaştığını söyledi.

 

“İŞTAHLARI KABARTARAK, AĞIZLARA BİR PARMAK BAL ÇALACAKLAR”

“Her şeyi kendilerinin üretmesi ile ticaret yapan insanlara vaat edilen  kazancın gerçekleşmemesinin olumsuz etkisi üzerine yine ağızlara bir parmak bal çalmak için harekete geçtiler” diyen Tulay, “Her şeyi kendileri ürettikleri için ticaret yapan insanlar bunlardan faydalanamıyordu. Bir de karış duruş var. Bunu da bertaraf etmek için ticaret erbapları ile işbirlikleri yapıp, kapılarını açacaklar. Ama bu tedarik süreçleri o kadar zor ki, ancak büyük ticaret insanları bunlardan faydalanabilir. Küçük esnaf faydalanamaz. İştahları kabartarak, ‘siz de buradan kazanç elde edeceksiniz’ gibi bir algı yaratmaya çalışıyorlar. Bir parmak bal çalıp, sonra kendi içinde ticaret yapan insanlarla bu işi götürecekler” dedi.

 

“TİCARET YAPMAK ADINA ŞEHRİMİZE BÖLGEMİZE İHANET ETMEYİN”

Bölge iş dünyasına da seslenen Nükleer Karşıtı Platform Mersin Dönem Sözcüsü Uğur Tulay, “Ticaret yapmak adına şehrimize bölgemize ihanet etmeyin. Gelecekte herkesin etkileneceği bir felakete siz de destek olmayın. Ticaret yapmak uğruna geleceğimizi karartmayın. Bu felakete ortak olmayın. Akkuyu Nüklere Güç Santraline ilişkin hala cevap verilmeyen sorular var. Bu sorular karşılık bulmadan bu felakete ortak olunmamalı. Akkuyu’nun oluşumunda; betonun çatlaması, patlamalar gibi olumsuzluklar görüyoruz. Ticaret esnasında bunlara siz de maruz kalabilirsiniz. Onlarca sorunun cevabı yokken bu felakete ortak olmayın” diye konuştu.

 

PATRONLARA DETAYLI ANLATIM VAADİ

Türkiye Cumhuriyeti’ndeki ilk nükleer güç santrali projesinin uygulanması kapsamında tedarikçilerle verimli iş birliğini geliştirmeyi amaçlayan seminerde Akkuyu Nükleer A.Ş. temsilcileri, projeyi, projede tedarikçiler için bulunan fırsatları, şirket tarafından uygulanan satınalma prosedürleri, 2022-2023 yıllarındaki satınalma planları detaylı bir şekilde anlatacak ve katılımcıların sorularını yanıtlayacak. Projenin mevcut tedarikçileri, satınalma prosedürlerine katılım tecrübelerini paylaşacak.

Mersin, Adana, Antalya, İstanbul ve Ankara Ticaret ve Sanayi Odalarının desteğiyle düzenlenecek seminerin açılış törenine Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri katılacak. Akkuyu Nükleer A.Ş. Yapı ve Üretim Organizasyon Direktörü Denis Sezemin’in, seminerin katılımcılarına selamlama konuşmasıyla başlayacak.

 

İŞTE KONUŞMACILAR

Etkinlikte; Rosatom - Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölge Başkan Yardımcısı ve Müdürü Alexander Voronkov, Akkuyu Nükleer A.Ş İnşaat ve Üretim Direktörü Denis Sezemin, Akkuyu Nükleer A.Ş Yerelleştirme Müdürü, Kamu Kurumları ile İlişkiler Müdürlüğünden Azat Odekov, Akkuyu Nükleer A.Ş. Satınalma Direktörü Nelly Urazova , Akkuyu Nükleer A.Ş İdari Destek Direktörü Alexey Brodetskiy, Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Altyapı Geliştirme Daire Başkanlığından Salih Sarı, Mersin Üniversitesi Makine Mühendisliği Fakültesi Bölüm Başkanı ve Enerji Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Gökhan Arslan, Akkuyu Nükleer A.Ş. Satınalma Bölüm Müdürü Maxim Balabanov, Akkuyu Nükleer A.Ş. Maria Astakhova Metodoloji, Planlama ve Raporlama Birimi Şefi Maria Astakhova, Titan2 IC İçtaş A.Ş. Planlama ve Parti Oluşturma Departmanı Başkanı Alexander Khilkov, Titan2 IC İçtaş A.Ş. Piyasa İzleme Departmanı Başkanı Rimma Mikhailova, Titan2 IC İçtaş A.Ş. Satın Alma İşlemleri Daire Başkanı Evgeniya Kozlova, Titan2 IC İçtaş A.Ş. Lokalizasyon ve Tedarikçi İlişkileri Birimi Kıdemli Uzmanı, Potansiyel Tedarikçilerle İlişkiler Birimi Galina Makarenko, Titan2 IC İçtaş A.Ş. İşe Alma Bölüm Müdürü Batuhan Kaya, Titan2 IC İçtaş A.Ş. Satınalma Müdürü Malzeme hazırlama ve satın alma ofisi Koray Buru, Meteksan Savunma Sanayi A.Ş. Platform Simülatörleri Direktörü Göksenin Tümer ve Bülbüloğlu Vinç Sanayi ve Ticaret A.Ş. Satış ve Pazarlama Direktörü A. Önder Topuz konuşmacı olarak katılacak.

 

MTSO’DAN KİM KONUŞACAK?

Ancak etkinlikte Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’ndan da (MTSO) bir konuşmacı görünmesine rağmen isminin yazılmaması dikkat çekti. Kentet tepki çeken projeye dair seminerde MTSO’dan kimin konuşacağı merak konusu oldu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA