MÜFTÜ KONDİ: “ÇOK ÜZGÜNÜZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MÜFTÜ KONDİ: “ÇOK ÜZGÜNÜZ”


 

Barış ve hoşgörünün adı olarak da bilinen Mersin’de Maruni Hıristiyan ailelerinin son temsilcilerinden Lina Nasif’in ani vefatı kenti üzüntüye boğdu. İl Müftüsü Şaban Kondi, “Çok üzgünüz, Mersin önemli bir değerini kaybetti” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin'de evinde ölü bulunan ressam, şair ve yazar Lina Nasif’in ani vefatı kenti üzüntüye boğdu. Salı günü düzenlenecek törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacak Nasif için sanat dünyası başta olmak üzere iş, siyaset ve spor camiasına kadar pek çok farklı kesim taziye mesajı yayınladı.

Lina Nasif için Mersin Müftüsü Dr. Şaban Kondi de gazetemize açıklamalarda bulundu. Bir cenaze dolayısıyla şehir dışında olan Kondi, Lina Nasif’in vefat haberini aldığında çok üzüldüğünü söyleyerek, “Lina hanım şehrimizle bütünleşen herkesle muhabbetti olan şehrimizin bir değeri ve güzelliğiydi. İlk göreve başladığımda beni ziyarete geldi, daha sonra ben de Kilise’ye giderek kendilerini ziyaret ettim. Mütevazi kişiliği, hayatını Mersin ve Mersinliye güzellik katmak için geçiren, hiç bir ayrım gözetmeksizin toplumda birliği, kardeşliği, sağlamaya yönelik adımlar atan bir insandı. Mersin’in başı sağolsun. Kent önemli bir değerini kaybetti” dedi.

Öte yandan İl Müftülüğü olarak kiliseler ve cem evleri ile şehrin manevi değerini ayakta tutmak, kardeşliğini, birliğini sağlamak için birlikte çalışmalar yürüttüklerini de söyleyen Kondi, bunları da sürdüreceklerini aktardı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA