TAŞUCU’NDA PAZARCILAR İSYANDA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TAŞUCU’NDA PAZARCILAR İSYANDA


 

Silifke’nin Taşucu Mahallesi’ndeki kapalı semt pazarında korsan pazarcıların yollarını kapatmasına tepki göstererek tezgahlarını dışarıya taşıyan pazarcılar, zabıta ve trafik ekiplerinin yazdığı cezaya isyan etti. Korsan pazarcılar yerine kendileri ceza yazılmasına tepki gösteren pazarcılar, sorunun çözümü için yetkilileri göreve davet etti.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’in Silifke İlçesi Taşucu Mahallesi kapalı semt pazarında pandemi nedeniyle yarısı dışarıya çıkarılan pazarcıların yanına tezgah açan korsan pazarcıların yollarını kapatması nedeniyle iş yapamaz hale gelen pazarcılar duruma isyan etti. İş yapamaz oldukları için pazar yerini boşaltarak dışarıya tezgah açan pazarcılar zabıtanın yazdığı ceza ile şaşkına döndü. Pazarcılar sorunu çözmesi için belediye ekiplerini göreve davet etti.

 

PANDEMİ DÜZENLEMESİ GİRİŞ ÇIKIŞLARI KAPATTI

Silifke Pazarcılar Kooperatif Başkanı Mustafa Sarı, Silifke Taşucu kapalı pazar yerindeki esnafların yarısının pandemi nedeniyle Silifke Belediyesi tarafından dışarıya alındığını söyledi. Dışarıda duran pazarcıların kontrolü yapılmadığı için pandemi boyunca dışarıda duran pazarcıların yanına korsan pazarcıların türediğini anlatan Sarı bu nedenle pazarın giriş ve çıkış yollarının tamamen kapandığını kaydetti.

 

“SİLİFKE BELEDİYESİNE MÜRACAAT ETMEMİZE RAĞMEN SORUNU GİDERMEDİLER”

Bu durum sonunda kapalı pazarın içinde bulunan vergi mükellefi esnafların iş yapamaz hale geldiğini vurgulayan Sarı, “Kooperatif yönetimi olarak, Silifke Belediyesine müracaat etmemize rağmen bu sorunu gidermemişlerdir. Bizde vergili pazarcı esnafı olarak kapalı pazar içerisinde iş yapamayan esnaflar olarak kapanan yolun devamına tezgahlarımızı kurduk” şeklinde konuştu.

CEZAİ İŞLEM UYGULANDI

Bunun üzerine Silifke Belediyesi zabıta ekipleri ve trafik polislerinin haklarında cezai işlem uyguladığını anlatan Başkan Sarı, “Bu cezai işlem sadece bugün dışarıya pazarını açan esnaflarımıza uygulanmıştır. Ancak daha önceden yolu kapatan korsan pazarcılara cezai işlem uygulanmamıştır. Pazarcı esnafları olarak sorunlarımıza çözüm üretilmesini, esnafın kapalı pazar içerisine yerleştirilmesini, korsan pazarcılar için önlem alınmasını istiyoruz” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA