TOROSLAR’IN ROBOTU BİLİM ŞENLİĞİ’NİN GÖZDESİ OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROSLAR’IN ROBOTU BİLİM ŞENLİĞİ’NİN GÖZDESİ OLDU


 

Toroslar Belediyesi’nin mini ada robotu, Mersin Bilim Şenliği’nin gözdesi oldu.

Haber Merkezi

 

“Mersin Bilim Şenliği Havacılık, Uzay ve Otomasyon” fuarında Toroslar’ın Mini Ada Robotu, katılımcıların ilgisini çekti.

Mersin Valiliği himayesinde, Toroslar Belediyesi’nin Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği fuarda “Tekno Toroslar” standı da yoğun ilgi gördü. Fuarda, misafirleri iki Mini Ada Robot karşıladı.

Drone parkuru, sanal gerçeklik gözlüğü ve fotoğraf çekim alanı gibi faaliyetlerin de yer aldığı stant önünde sempatik hareketlerinin yanı sıra halk oyunları ve çiftetelli oynayan Mini Ada Robot’a minik bilimseverler de eşlik etti. Yerli üretim olan Mini Ada, 7'den 70'e herkesle sohbet etti, fıkralar anlattı.

 

TÜBİTAK BAŞKANI MANDAL, TOROSLAR’IN PROJELERİNİ İNCELEDİ

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da üç gün boyunca Mersinlilere kapılarını açan Bilim Şenliği’ndeki standları gezerek, öğrencilerin birbirinden renkli projelerini inceledi. “Tekno Toroslar” standını da ziyaret eden TÜBİTAK Başkanı Mandal, Toroslar Belediyesi’nin hayata geçireceği projeleri hakkında bilgiler aldı.

“Mersin Bilim Şenliği Havacılık, Uzay ve Otomasyon” fuarı, ödül töreni ile son buldu. Bilim Şenliği’ne sunduğu katkılarından dolayı İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a bir teşekkür plaketi sunuldu. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve Toroslar Belediyesi yetkilileri tarafından etkinliğe katkı sunan eğitimcilere de teşekkür plaketi verildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA