GELECEĞİN HEMŞİRELERİNE ÇEVRİM İÇİ EĞİTİM | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GELECEĞİN HEMŞİRELERİNE ÇEVRİM İÇİ EĞİTİM


 

MEÜ’de geleceğin hemşirelerine, “Kardiyovasküler Hastalıkların Yönetiminde Yeni Kanıt Temelli Uygulamalar Webinarı” düzenlendi.

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Hemşirelik Fakültesi ve Türk Hemşireler Derneği Mersin Şubesi tarafından düzenlenen “Kardiyovasküler Hastalıkları Yönetiminde Yeni Kayıt Temelli Uygulamalar” etkinliği çevrim içi olarak düzenlendi.

Fakülte Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meral Gün moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlikte; Akdeniz, Dokuz Eylül ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğretim üyeleri çeşitli konu başlıklarında katılımcıları bilgilendirdi.

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Zeynep Özer kalp yetersizliği yönetiminde yeni kanıt temelli uygulamalarından bahsetti. Prof. Dr. Zeynep Özer; kalp yetersizliğinde semptom yönetimi, yaşam tarzı müdahaleleri, ilaç yönetimi ve hasta eğitimi konularına değindi. Prof. Dr. Zeynep Özer, “Kalp yetersizliğinin sebepleri nefes darlığı, ayak bileklerinde şişme, yorgunluk, hızlı kilo artışı, öksürük, çarpıntı, baş dönmesi, iştahsızlık, huzursuz ve depresif hissetme gibi olaylar olabilir. Önüne geçmek için ise düzenli kolesterol takibi, az miktarda tuz tüketimi ve diyet önerilir” ifadelerini kullandı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hatice Mert de, “Miyokart İnfaktüsü Yönetiminde Yeni Kanıt Temelli Uygulamaları' konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Prof. Dr. Hatice Mert, “Genç yaşta oran artık çok daha fazla. Bu veri bizleri korkutuyor. Hemşireler, kılavuzları muhakkak yakından takip etmeli” dedi.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Sibel Sevinç de 'Hipertansiyon Yönetiminde Yeni Kanıt Temelli Uygulamaları'ndan bahsetti. Prof. Dr. Sibel Sevinç, “Evde, uzaktan kan basıncı takibi yapılabilir. Teknoloji sayesinde hem doktor, hem hasta vakit kazanır ve anında müdahale daha kolay olabilir” şeklinde konuştu.

Etkinlik sonunda, katkılarından dolayı konuşmacılara üniversite adına fidan bağışında bulunuldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA