İŞ BİLMEZ KADROLAR HATA ÜSTÜNE HATA YAPMIŞ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞ BİLMEZ KADROLAR HATA ÜSTÜNE HATA YAPMIŞ


 

Sayıştay ortaya koydu: Büyükşehir ve MESKİ’de iş bilmez kadrolar mevzuata aykırı işlemler nedeniyle ciddi hatalara imza atmış!

HEDİYE EROĞLU

 

Sayıştay’ın Kamu İdareleri Denetim Raporu yayınlandı. Raporda birçok belediyede onlarca usulsüzlük tespitine yer verildi. Araştırmacı yazar Abdullah Ayan’ın tespitlerine göre raporda Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde de usulsüzlükler tespit edildi.

Otopark ücretlerinin ilçe belediyelere uygulamanın yürürlüğü girdiği tarihten buyana yatırılmadığı, ilçe belediyeleri tarafından aktarılması gereken Çevre Temizlik Vergisi paylarının aktarılmadığı, 176 taşınmazın kayıtlarının ve amortisman ayırma işlemlerinin yapılmadığı, taşınmazlar için Elektrik Tüketim Vergisi ödememesi gerekirken ödendiği 711 işçi için 25 milyon 835 bin 487 TL kıdem tazminatı karşılığı bulunduğu, oysa 103 milyon 25 bin 938 TL karşılık ayrılması gerektiğinden, tazminatların 77 milyon 190 bin 451 TL eksik ayrılması sonucu mali tabloların hatalı olması öne çıkan başlıklar oldu.

 

MESKİ’Yİ NERESİNDEN TUTSAN ELİNDE KALIYOR

İş bilmezliklerin Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde (MESKİ) de yaşandığı ortaya çıktı.

Sayıştay Raporuna göre; Mersin'de su ihtiyacını sağlayan bin 223 su deposu varken depoların 198'inde SCADA’ya bağlı ve sisteme verilen su miktarı ölçülebilirken geri kalan bin 25 depoda, debimetre olmadığından sisteme verilen su miktarı ölçülemiyor ve su birim maliyeti hatalı hesaplanıyor ve kent sınırları içerisinde toplam su kayıpları ile ilgili sağlıklı raporlamalar yapılamıyor.

Ayrıca yine rapora göre; Burhanettin Kocamaz’ın yönetimde olduğu 2014-2105’te MESKİ’ye programcı olarak alınan 3 personelin mevzuatta öngörülen nitelikleri taşımadığı, personelden birinin halkla ilişkiler ön lisans mezunu olmasına karşı programcısı kadrosunda sözleşmeli olarak işe alındığı belirlendi.

MESKİ’ye dair en çok dikkat çeken konu ise evsel atık bedellerinin kişilerden tahsili gerekirken, ilçe belediyelerinin kirleten tüzel kişilik yerine konularak borç tahakkuk ettirildiği ortaya çıktı.

Mevzuata aykırı bu durum sonucunda ilçe belediyelerine haksız yere tahakkuk ettirilen 33milyon 386 bin -248 TL’lik işlemlerin iptal edilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Ayrıca MESKİ’nin abonelerden su faturalarıyla birlikte tahsil ettiği çevre temizlik

vergilerini Akdeniz,Yenişehir, Toroslar belediyelerine göndermediği tespit edildi. Denetim Tespite göre MESKİ paraları faiziyle ilçe belediyelere ödemesi gerekiyor.

Ayrıca yine MESKİ Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne aktarması gereken toplam 61 milyon 203 bin 617 TL zemin tahrip bedelini de ödememiş. Sayıştay' a göre zemin tahrip bedellerinin süresi içinde Büyükşehir Belediyesine aktarılması gerekiyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA