LİNA NASİF’İ KAYBETTİK… | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

LİNA NASİF’İ KAYBETTİK…


 

Mersin’de barış ve hoşgörünün adı olarak da bilinen kentteki Maruni Hıristiyan ailelerinin son temsilcilerinden Lina Nasif’i kaybettik…

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin'in çok kültürlü barış dolu yapısının vücut bulmuş hali olarak kent sokaklarında adeta bir Hızır gibi gezerek başı sıkışanın yardımına koşan Lina ablası artık yok…

Kendisinin her Kurban Bayramında Mersin'de bir imam ve kilise rahibiyle yaptığı ayin UNESCO Dünya Mirası Listesine giren Nasif, aramızdan ayrıldı.

Uzun yıllardır yaşadığı Mersin’in Yenişehir İlçesi GMK Bulvarı Gazi Mahallesi’nde Çetin Apartmanı’nın 6’ıncı katında ki dairesinde yaşama veda etti.

Yakınlarının günlerdir haber alamaması üzerine polis gözetiminde kapısı açılan Nasif’in cansız bedeni bulundu. Birkaç önce hayata veda ettiği tahmin edilen Lina Nasif’in kesin ölüm nedeni soruşturmanın tamamlanması ile netlik kazanacak.

Savcının olay yerine gelmesi beklenirken Lina Nasif’in yakınları ve sevenleri evinin önünde toplanmaya başladı. Sevenleri Mersin’in, Türkiye’nin kaybettiği önemli değeri hoşgörü ve barış insanı Nasif için gözyaşı döktü.

 

DİNLER ARASI BULUŞMA SAĞLADI

Lina Nasif, 23 yıldır Kurban Bayramı’nın ilk günü Mersin Şehir Mezarlığı’nda düzenlenmesini Sağladığı Dinler Arası Buluşma ile Müslüman ve Hristiyan din adamlarını biraya getirerek dua etmelerini sağlıyordu. Bu etkinlik geçtiğimiz yıllarda UNESCO Dünya Mirası Listesine eklendi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA