KADINLARDAN CEZAEVİNDEKİ ÖLÜME TEPKİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KADINLARDAN CEZAEVİNDEKİ ÖLÜME TEPKİ


 

Mersin Kadın Platformu üyeleri Garibe Gezer’in tutuklu bulunduğu Kandıra F Tipi Cezaevinde ölü bulunmasına tepki göstererek “Garibe Gezer isyanımızdır”dedi.

Hediye Eroğlu

Mersin Kadın Platformu üyeleri Özgür Çocuk Parkında bir araya gelerek Garibe Gezer’in tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevinde ölü bulunmasına tepki gösterdi. Kadınlar “Garibe Gezer isyanımızdır” pankartı ile Gezer’in ölü bulunmasına tepki gösteren dövizler açtı.

Kadın Platformu adına açıklama yapan Ayşegül Göçmen, konuşmasına Garibe Gezer’in cezaevinde yazdığı mektubu okuyarak başladı.

 

“ÖLMEDİ ÖLÜME TERK EDİLDİ”

Ölüm evine dönüşen cezaevlerinde Garibe Gezer’in tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevinde işkenceye, tecavüze, cinsel şiddete maruz kaldığını öne süren Göçmen, “Yaşadıklarını herkesin duymasını istedi. Kendisine yaşatılanların hesabını sormak için adalet arayışına girdi.  Ama şüpheli bir şekilde ölü bulunan Garibe Gezer ölmedi ölüme terkedildi. 2016 yılında haksız bir şekilde tutuklanıp ceza alan Garibe, Bünyan Kadın kapalı Cezaevinden hücre cezaları nedeniyle Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevine sürgün edilmiştir.  Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevinde 33 gün hücrede tutulmuş, arkadaşlarının yanına gitme talebi cevapsız bırakılmıştır” dedi.

 

“GARİBE GEZER İÇİN YASTA DEĞİL İSYANDAYIZ”

“Garibeyi tam tecrit- izolasyon ve her gün öldürme amacıyla kurulmuş olan ceza infaz sistemi ve fiziki, cinsel saldırılar neticesinde kaybettik”diyen Göçmen, “Cezaevlerinin uzun süredir hak ihlalleri, darp, cinsel şiddet, kötü muamele, merkezi haline geldiğini biliyoruz. Erkek devlet şiddetini kabul etmiyoruz, alışmayı reddediyoruz. Garibe Gezer için yasta değil isyandayız, öfkemiz büyük.  Bir kadın tek başına bir hücrede nasıl ölü bulunabiliyor? Sorumlular kim? Neden avukatların gelişi beklenmeden otopsi apar topar yapıldı? Bizler biliyoruz, Garibeye yapılan işkencenin de ölümünün de esas sorumlusu devletin idari gücünü elinde bulunduranlardır. Bizler, yaşadıklarının duyulmasını isteyen Garibe’nin sesiyiz. Buradan Garibe’nin sesini yükseltiyoruz. Biz kadınlara dayatılan ölüm, işkence ve erkek devlet şiddetine karşı birbirimizi yaşatacağız. Gerçekler aydınlanana kadar birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“DEMİREL’İ İNTİHARA GÖTÜRENDE AYNI ADALETSİZLİK”

KHK hukuksuzluğu ile işten atılan sağlık emekçisi Fatma  Demirel’i intihara götüren de aynı adaletsizliğin ve erkek yargının bir sonucu olduğunu anlatan Göçmen şunları söyledi: “Kadınları gerek cezaevlerinde gerekse de dışında her türlü şiddete, baskıya  güvencesizliğe maruz bırakan aynı siyasal iktidardır. Khk zulmünü de hukuksuzluğunu da kabul etmiyoruz. Yine Aysel Tuğluk’un, iktidarın kirli erkek siyasetine biat etmediği için yaşadığı sağlık sorununa rağmen hala cezaevinde tutulması da aynı erkek siyasetin ve yargının sonucudur. Kadınlara ya biat edersin ya da seni yaşatmam demenin açık halidir. Cezaevlerinde kadın tutsaklara yönelik sürdürülen tüm hukuksuzlukların ve haksızlıkların takipçisi olacağımızı ve tüm bu haksızlıklar son bulana kadar mücadele edeceğimizi buradan bir kez daha dile getiriyoruz.” 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA