TOROSLAR’DA BİRLİK VE BERABERLİK RÜZGÂRI ESTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROSLAR’DA BİRLİK VE BERABERLİK RÜZGÂRI ESTİ


 

Haber Merkezi

 Hayatı, kişiliği ve eserleriyle Türk milletinin maneviyatında derin izler bırakan Hoca Ahmet Yesevi için Toroslar’da vefa örneği sergilendi.

Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanlığının düzenlediği 'Yesevi Ocağı’ndan Ülkü Ocakları’na' Konser ve Konferansı yoğun ilgi gördü. Ülkü Ocakları Genel Merkez Sanatçısı Kaya Kuzucu, Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda sahne alarak sesi ve yorumuyla Mersinlilerin gönül teline dokundu. Deyimlerin okunduğu, Hoca Ahmet Yesevi’nin konuşulduğu etkinlikte, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Sanatçı Kuzucu, “'Yesevi Ocağı’ndan Ülkü Ocakları’na diye neden dedik? Eski hanelerde bir ocak bulunurdu. Ocak yandığında etrafında toplanılırdı. Ocak toplayıcıdır. Allah, ocağımızın ateşini hep yandırsın, dumanı hep tütsün. Varlığımız daim olsun” dedi.

Programın açılış konuşmasını Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Murat Sezer yaptı. Sezer, programa katkı sunan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür ederek, “900 yıldan beri Türk milletinin manevi harcı olan Yesevilik anlayışını, Allah aşkını, Peygamber sevdasını iliklerine kadar yaşayan Hoca Ahmet Yesevi’nin kurduğu dergah da 21’inci yüzyılda Ülkü Ocaklarında yaşatılmaktadır. Ülkü Ocakları, Hoca Ahmet Yesevi’nin ocağının bugünkü ateşinin yandığı yerdir. Hoca Ahmet Yesevi’nin alperenleri, gazi dervişleri Ülkü Ocaklarında yaşamaktadır, yaşamaya da Allah’ın izniyle devam edecektir" ifadelerini kullandı.

 

“GENÇLERİMİZİN MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİNE BAĞLI OLARAK YETİŞMELERİNİ İSTİYORUZ”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da etkinliği düzenleyen Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanlığına teşekkür ederek, “Gençlerimizin, ahlak ve maneviyat önceliğinde milli ve manevi değerlere bağlı olarak yetişmelerini istiyoruz. Bu anlamda Hoca Ahmet Yesevi’nin, geleceğimiz olan gençlerimiz tarafından tanınması ve anlaşılması açısından bu konferansın büyük önemi var” diye konuştu. Yılmaz, programa konseri ve konferansıyla renk katan sanatçı Kaya Kuzucu’ya da teşekkür etti.

MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli ise vatan ve millet sevgisinin önemine dikkat çekerek, “Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben şiarıyla yola çıktığımız dava arkadaşlarım, yetiştiğimiz Ülkü Ocaklarını yaşatmak bizlerin en büyük vazifesidir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA