AVES’İN BORU HATTI AKDENİZ’İ GERDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AVES’İN BORU HATTI AKDENİZ’İ GERDİ


 

Akdeniz Belediye Meclisi’nde AVES firmasının depolama tesisi ile Ataş arasında 2 bin 860 metre uzunluğundaki boru döşeme çalışması tartışmaya neden oldu. Başkan Gültak, AVES’e kazı izninin Büyükşehir Meclisinde Cumhur ittifakı çoğunluğu ile verildiği eleştirilerine UKOME kararını göstererek yanıt verdi.

Hediye Eroğlu

 

Akdeniz Belediye Meclisinin Aralık ayı ikinci oturumunda 2 bin 860 metre boru hattı döşeme çalışması yapan AVES şirketi tartışması yaşandı.

Geçtiğimiz hafta kent kamuoyunu meşgul eden Adanalıoğlu Homurlu Mahallesi’ndeki derelerde yaşanan kirlilik ile ilgili meclisin dilek ve temenniler bölümünde söz alan HDP’li Ali Tanrıverdi, “Homurlu Mahallesi’nde DSİ’ye ait kanallarda sorun var. Burada kimyasallar akıyor. İnsanlar bu durumdan rahatsız. Burası DSİ tarafından temizlenmesi lazım. Buraya DSİ’i ele atamazsa Akdeniz belediyesi acil olarak el atarsa iyi olur. Buna bir çözüm bulmak zorundayız” dedi.

 

“KİRLİLİĞE AVES’İN ATIKLARI NEDEN OLUYOR”

Kirliliğe daha önce yasa dışı bir şekilde yolları kazarak petrol boruları döşeyen AVES firmasının atıkları olduğunu öne süren Tanrıverdi, “AVES denilen şirket oraya kimyasalları rahatlıkla aktarabiliyor. Bir vatandaşımız evinin üzerine iki tuğla getiriyor. Biz 10 binlerce lira ceza yazıyoruz. Acaba bunlar sırtlarını bir yere mi dayamışlar. Biz neden gereken müeyyideleri uygulamıyoruz. Orada kimyasal atıklarını korumak zorundalar. Bu kanal kimyasal atıklar için değil sulama kanalı için yapılmış. Vatandaşın mısır tarlası kirli su ile sulandığı için kurumuş” şeklinde konuştu.

 

“BORULAR BÜYÜKŞEHİR’İN ONAYI İLE DÖŞENDİ”

MHP’li Tufan Nenni ise “Önceki sene burada çok hareketli bir AVES kavgası yaşandı. Arkadaşların onayı ile yapılacak olan AVES’e hepimiz red verdik. Çünkü Akdeniz’in hayrına değildi. Şimdi ben hepinize soruyorum; Büyükşehir’in onayı ile orada borular döşendi. Bir taneniz Büyükşehir’de buna itiraz edemediniz. Keşke o zamanda insan hakları çevre savunucusu olabilseydiniz” ifadelerini kullandı.

 

“BİZİM MÜCADELEMİZ SONUNDA SİZ MECBUR KALIP REDDETTİNİZ”

CHP Grup Sözcüsü Muhittin Ertaş ise Nenni’nin açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyleyerek, “Bu mikrofonu elinize alınca Büyükşehir’i suçlayacağım diye dayanaksız mesnetsiz böyle suçlama yapmanız doğru değil. Büyükşehir kazıyı durdurdu ve ceza kesti. Şu an bir şey yapamıyorlar” dedi.

 

GÜLTAK UKOME KARARINI GÖSTERDİ

AVES ile ilgili elindeki UKOME kararını gösteren Başkan Gültak ise 2 Nisan 2021’de mecliste alınan bir karar var olduğunu anımsattı.

Araya giren Tanrıverdi ise “Bu karar Büyükşehir Belediyesi’nde Cumhur İttifakının oyları ile geçti. Eğer o geçişten belli bir süre sonra tekrar geldi ve reddedildi. İki tarih arasında çok şey değil. Ama reddettikten sonra bu tutanak düzenlenmişse peşini bırakmayız” şeklinde konuştu.

 

“KAZI RUHSATI UKOME’NİN İŞİDİR”

Sözlerini sürdüren Gültak ise “Kazı ruhsatı meclis kararı ile geçmez, kazı ruhsatı UKOME’nin işidir. UKOME işlerini meclise getirmez. Burada bir imzadan bahsediyoruz. Bu adamların ilk başvuruş tarihi burada. Biz ilk UKOME kararına istinaden encümenden geçirdik. Bu karar olması encümenden geçirmezdim. Büyükşehir bir kazı ruhsatı vermiştir. Adamlar bize gelmiş encümenden karar çıkmış paralarını almışız. İşe başlamışlar sonra farklı şeyler olmuş, UKOME kararını iptal etmiş. Böyle bir yetkisi yok. Adam da mahkemeye gitmiş. Şu an konu mahkemede.

Kazanır kazanmaz ben bilemem. Bizim encümenden ilk kararı almamızın nedeni UKOME’dir. Bunun hesabını soracağınız kişi ne benim, ne Akdeniz Belediyesi, ne de Cumhur İttifakı. Bu karar olmasa idi biz encümen kararı ile ne diye para alacağız? Alamazdık. Burada Büyükşehir yetki vermiş. Karşılıklı. Bu böyle temcit pilavı gibi pişip pişip önümüze geliyor. Bu kararı bir inceleyin” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA