HANTAL İTFAİYE ARACI KABUS OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HANTAL İTFAİYE ARACI KABUS OLDU


 

Son bir ayda 3 evin yandığı ve yapıların ağırlıklı olarak ahşaptan oluştuğu Çamlıyayla’da 10 tekerli itfaiye aracının su dolu olması halinde müdahalede hantal kalması ilçenin kabusu oldu.

Hediye Eroğlu

 

Mersin merkeze en uzak ilçelerden biri konumundaki Çamlıyayla’da, yangınlar çoğunluğu ahşaptan olan yapıları tehdit ederken, MHP’li ilçe belediyesi, kabusa dönen sorunun çözüm için CHP’li Büyükşehir’den yeni itfaiye aracı istedi.

 

“BİZ MÜDAHALE EDENE KADAR EV YANDI BİTTİ”

Çamlıyayla Belediyesi’nin MHP’li Başkanı İsmail Tepebağlı, konuyu Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısının birinci birleşiminde gündeme getirdi.

Son bir ayda 3 evin yangında kül olduğunu belirten Tepebağlı, “Belediye olmamız üzerinden 8 sene geçti. Çamlıyayla’da bir tane itfaiye aracımız var. Ancak 10 tekerlekli bu araç su dolu olması halinde hantal bir yapıya dönüşüyor. Su dolu olduğunda yangınlara çok zor gidiyor. Evlerimizin büyük bir bölümü ise ahşap, yangın durumunda çabuk tutuşuyor ve acil müdahale etmemiz gerekiyor. En son 3 gün önce bir yangına maruz kaldık ve biz müdahale edene kadar ev yandı bitti. Yangınlarımıza acil müdahale etmek için 8 yıldır 10 tekerlekli aracın geri alınarak 6 tekerlekli bir araç verilmesini istiyoruz. Ayrıca bunun yanına bir öncü araç veya yedek tanker verilmesini talep ediyoruz” dedi.

 

20 YENİ İTFAİYE ARACI ALINDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise 20 yeni itfaiye aracı alımı yaptıklarını açıklayarak, “Bu ay sonunda tarafımıza teslim edilecek. Daha kısa dorseli, dar sokaklara girebilecek, manevra kabiliyeti yüksek araçlar bunlar. Çamlıyayla gibi ihtiyaç duyulan alanlara zaten göndermek üzere bu yeni araçları aldık” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA