MERSİN’DE PKK/KCK OPERASYONU: 11 GÖZALTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE PKK/KCK OPERASYONU: 11 GÖZALTI


 

Mersin polisinin terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK/KCK terör örgütü mensuplarına yönelik çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda, mezkur örgüt içerisinde Suriye ülkesinde faaliyet gösterdikten sonra Mersin'e gelerek sivil yaşantılarını sürdürdükleri yönünde bilgiler elde edilen, silahlı olarak faaliyet yürüten örgüt mensupları ile ilişki ve irtibatları oldukları değerlendirilen, ayrıca HDP tarafından organize edilen Akdeniz ilçesi Tırmıltepe alanında düzenlenen Nevruz Mitinginde yasadışı slogan attıkları ve terör örgütünün sözde bayrak ve flamasını çağrıştıran bez parçalarını üzerlerinde taşıyarak ve sallamak suretiyle terör örgütü propagandası yapan 14 kişi tespit edildi. Bunun üzerine 10'u il merkezi 4'ü Tarsus olmak üzere 14 adrese eş zamanlı şafak operasyon düzenleyen ekipler, 11 kişiyi yakaladı. Şahısların adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda terör materyalleri ele geçirildi.

Gözaltına alınan şahısların emniyetteki işlemleri sürerken, hakkında gözaltı kararı bulunan 2 kişinin ise aranmasına devam ediliyor. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA