MÜLTECİLER SAYESİNDE MERSİN’E 100 YENİ OTOBÜS GELİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MÜLTECİLER SAYESİNDE MERSİN’E 100 YENİ OTOBÜS GELİYOR


 

Haber Merkezi

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 70 adet 12 metre solo otobüs ve 30 adet 18 metre körüklü CNG’li otobüs alımı için hibe ve kredi sözleşmelerinin imzaladı. Bu sayede 100 CNG’li otobüs daha Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin filosuna katılacak.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası tarafından sağlanan toplam 22 milyon Euro desteğin 15 milyon Euro’su kredi, 7 milyon Euro’su da hibe olarak verildi. 15 milyon Euroluk kredi, 2 yıl geri ödemesiz olmak üzere 8 yıl ödemeli toplam 10 yıl vadede ödenecek. EBRD tarafından sağlanan finansman ile eskiyen toplu taşıma filosu yenilenecek. Temiz enerji ile çalışan CNG’li toplam 100 yeni otobüs ile Mersinliler çevre dostu, modern ve konforlu toplu taşıma hizmetinin keyfini çıkaracak. CNG ile çalışan modern otobüsler yakıt verimliliği, düşük bakım maliyeti, daha az araç arızası ve düşük karbon ayak izinin sağlanmasına yardımcı olacak. Hali hazırda kullanımda olan dizel otobüsler ile kıyaslandığında yeni filo yıllık ortalama 20 bin 468 ton karbondioksitin salınımının önüne geçecek.

 

 “MERSİN MÜLTECİLERDEN ETKİLENEN 3. ŞEHRİMİZ”

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Türkiye, Ortadoğu, Afrika Altyapı Direktörü Sue Barrett, toplu taşımanın üzerine binen yükün tamamen farkında olduklarını ve bu çerçevede hibe ve kredilerle desteklemeye çalıştıklarını aktardı. Barrett, “Aslında bu fonun amacı mültecilerden etkilenen şehirlerde yatırım alanını genişletmek ve insanlara daha rahat bir hizmet ve alım güçlerine uygun bir hizmet şekli sağlamak. Gaziantep ve Hatay’dan sonra Mersin bizim mültecilerden etkilenen 3. şehrimiz arasında. Mültecilerle ilgili bu fon anlaşmasının süresi bu sene bitiyor ancak biz yine de sizinle çalışmaya devam etmeyi ümit ediyoruz.” ifadelerini kullandı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA