SUYA YÜZDE 10 ZAM | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SUYA YÜZDE 10 ZAM


 

MESKİ’nin Kasım ayı olağan genel kurulunda oy çokluğu ile reddedilen suya yüzde 10 zam teklifi Başkan Seçer’in ısrar kararı araması ve Cumhur ittifakının 40 oya ulaşamaması nedeniyle bu defa kabul edildi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (MESKİ) Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan olağanüstü genel kurulunda suya yüzde 10 zam yapılması teklifi yeniden gündeme geldi.  

MESKİ Kasım ayı olağan genel kurulunun 2 oturumunda Cumhur İttifakının oy çokluğu ile reddedilen ve Başkan Seçer’in genel kurula iade ettiği teklif bu defa olağanüstü toplanan meclis üyelerinin önüne geldi. Teklif ile ilgili söz alan MHP Grup Başkan Vekili Fahrettin Kılınç, “2022 Mali Yılı Ücret Tarifesi Tasarısı ile ilgili TEFE-TÜFE /2 oranında artış yapılmasını teklif ediyoruz. Mahmut Tat, Fahrettin Kılınç, Hidayet Kılınç, Mehmet Topkara, Atsız Afşın Yılmaz, M. Mustafa Gültak ve Zafer Şahin Özturan olarak yapılan düzenlemelerin bu mihvalde olması doğrultusunda oylarımızın olumlu olacağını beyan ettik. Bu kabul edilen fiyat artışının uygun olmadığını, düzenlenin bu şekilde yapılmasını ifade ediyoruz” dedi.

 

“YÜZDE 10 YERİNE TEFE TÜFE/2 OLSUN”

MHP’li meclis üyesi Mehmet Topkara ise komisyonda bu konuyu çalıştıklarında bunu rapora bağlamadıklarını söyledi. Bağlamak istediklerini ancak arkadaşlarının belediye başkanı olarak sizin bir görüşünüzü alarak tekrar rapora bağlamak için süre istediklerini ifade eden Topkara, “Bizde o süreyi vermiştik. Ama sürede rapor konusu görüşülmeden siz yetkinizi kullanarak re’sen başkanlık oluru ile bu konuyu gündeme getirdiniz. Ama komisyonda bu konuya rapor yazmamıştık. Yazamamıştık. Gerekçesi oy birliği yapamamıştık” şeklinde konuştu.

 

MUHALFET ÇEVRE İLLERİ İNCELEDİ

Su ücretleri ile ilgili çevre illeri incelediklerinde önlerine çeşitli kararlar çıktığını ifade eden Topkara, “Çeşitli fiyatlar gördük. Adana 4 liradan 3 liraya çekmişti. Hatay pandemide yüzde 50 indirim yapmıştı. Tekrar eski fiyata çıkarma düşüncesindeydiler. Diğer illerde de indirimleri geri koyma düşünceleri vardı. Ama biz su fiyatlarını indirmedik. Aynı şekilde gitti. TEFE-TÜFE/2 yüzde 1’i geçemez ilgili maddesi ile her ay üzerine koyarak evrilerek  bu fiyatlar geldi. Yıl sonuna 5-80, 5,90’a gelmiş olacak. Ama bize gelen tekliflerde 5,70-5,80 - 5,90 bandında olması gerekirken 6,50 gibi bir bantta bitiyor. Ocak 2022 6,55 fiyatla başlıyor. Bu eski fiyat üzerine yüzde 10 konmuş oluyor. Ama biz komisyonda bir şeye daha karar verdik. Piyasa şartları sıkıntılı kabul ediyoruz. Biz daha önce TEFE-TÜFE/2 1’i geçemez maddesi varmış. Bir çok ilde sabit fatura var. TEFE-TÜFE olmayan yerler var. Baz alacağımız net bir il bulamadık. Herkes ayrı bir uygulama yapmış” diye konuştu.

 

“BİZİM İSTEĞİMİZ ÇIKARSA BORÇLANMAYA ŞAHSIM OLARAK EVET VERECEĞİM”

Yüzde 44’lerde olan kaçak kayıpları hatırlatan Topkara, “3 yıldır kayıp kaçak oranlarını düşürmeye gayret ediyoruz. Ama şu ana kadar bariz bir rakama getiremedik. Ben sözlü bir önerge getirmek istiyorum. Yüzde 10 zammı değil de 2021 yılından gelen fiyatların devamını TEFE-TÜFE/2 serbest bırakarak devamını talep ediyoruz. Böyle oylanırsa bu karar buradan oy birliği çıkar. MESKİ yatırımlara devam eder. İlerde borçlanma geldiğinde şahsım olarak evet vereceğimi beyan ediyorum” ifadelerini kullandı.

Mazakerelerin ardından teklif daha önceki red oyu veren Cumhur İttifakı üyelerinin kararlarında ısrarcı olup olmadıkları şeklinde oylandı. Israr eden Melis üyelerinin 39 çıkması ve salt çoğunluğa ulaşamaması üzerine yüzde 10 zam teklifi kabul edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA